Reserve Reserves beginnen in vorm te raken

Amsterdam, 8 september 2024 – Op deze heerlijke nazomerse dag lieten de Reserve Reserves in Nieuw Vennep zien dat ze het nog best aardig kunnen. Vennep Flyers moest er met tien punten verschil aan geloven, maar daar hadden de Bussumers wel de volledige negen innings voor nodig. Het werd 4-14.

De GGL had voor de gelegenheid maar negen spelers meegenomen dus de opstelling was weer relatief eenvoudig en niemand hoefde te zitten verpieteren op het bankie. Onze ACE kreeg het vertrouwen van de GGL en beschaamde dat ook zeker niet.

De eerste Nieuw Vennepse slagman ging er met drie slag af en twee snelle nullen volgden. In de tweede en derde inning zorgden een hit en geraakt werper wel voor een bezet eerste honk, maar in beide innings draaide het Bussumse veld ook een dubbelspel waardoor er na drie innings toch maar negen slagmannen aan bod waren gekomen.

Ondertussen stond er al wel een Gooische voorsprong op het scorebord, dat voor de verandering vandaag niet alleen spreekwoordelijk was. GymBoy kwam in de tweede inning op het eerste honk door een fout, onze ACE en De PC sloegen hits en na nóg een veldfoutje stond het 0-2.

In de derde Bussumse slagbeurt begonnen Arnold en De Spijker met de knuppel in hun nek houden. GymBoy probeerde met een trekstoot de eerstehonkman voor de gek te houden, dat lukte niet, maar de honklopers schoven daardoor wel een honkje op. Onze ACE ging vervolgens wel uit door 5-naar-3, maar Arnold kon wel het derde punt binnenlopen. Op de double van De PC kwam ook het vierde punt over de plaat. Stand 0-4

In de vierde inning kwamen daar nog drie punten bij toen vier wijd en geraakt werper afgestraft werden met een double van Montana, een hit van GymBoy en een opofferingsslag van Arnold. Stand 0-7.

In de vijfde inning deden de Nieuw Vennepers iets terug. Vier hits en twee punten waren voldoende voor een werperswissel. GymBoy moest nog een double en daarmee een puntje incasseren waardoor de stand 3-7 werd.

Echt gevaarlijk werden de Vennep Flyers daarna niet meer. In de zevende inning scoorden ze nog één puntje, maar De Hof gooide de wedstrijd daarna ijzersterk op slot. 

Daarbij bleven de Bussumers aanvallend gas geven. Elsje sloeg (eindelijk) in de zevende slagbeurt een double en De Hof en Arnold waren ook goed voor hits. Dit leverde twee punten op. Stand 3-9.

In de achtste inning kwamen daar nog twee punten bij na een curieuze spinbalhit van The Producer een foute aangooi én de tweede double van Montana. Stand 4-11.

Voor de vorm werden daar in de laatste Bussumse slagbeurt nog drie punten bij gemaakt. Het waren wederom The Producer en  De Hof die met hun hits het verschil maakten. Eindstand 4-14.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.