Reserve Reserves komen tekort tegen Bears

Amsterdam, 1 september 2024 – Afgelopen vrijdag kwam de koploper Bears naar Bussum voor de allerlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen. De Bussumers hielden vier innings stand, maar gingen uiteindelijk nog redelijk hard onderuit. In iets minder dan tweeënhalf uur werd het 1-8 voor de gasten.

Net als vorige week had de GGL weer de beschikking over een bijna compleet team. Het enige dat écht ontbrak was de vorm, maar we moeten vrezen dat we die, net als TBD, dit seizoen niet meer terug zullen zien.

Het begon vrijdag helemaal zo slecht nog niet. De Hof raakte weliswaar de eerste slagman van de wedstrijd, maar daarna zorgde hij voor negen nullen op rij.

Edgar was de Bussumse lead-off en  opende het bal met een hit. Arnold volgde met een double en met twee en drie bezet sloeg De Hof met een hit door het midden het eerste punt binnen. Daar bleef het in deze slagbeurt bij en wat we toen nog niet wisten, in de volgende acht(!) slagbeurten wisten de Reserve Reserves nog maar twee(!) honkslagen te slaan.

Na vier wijd, een gestolen honk en een hit kwam in de vierde inning de onvermijdelijke gelijkmaker over de plaat. Stand 1-1.

Montana nam het in de vijfde inning van De Hof overnemen en na een foutje en vier wijd volgden twee hits waarmee de Bussumers afgestraft werden. De schade werd beperkt door een dubbelspel, maar de achterstand was daar. Stand 1-3.

GymBoy nam het stokje over van Montana en kwam de zesde en zevende inning nog zonder kleerscheuren door. In de achtste inning leverde vier wijd, een double en een opofferingsslag nóg een tegenpuntje op. Stand 1-4.

Aanvallend bleef het voor de Bussumers huilen met de pet op, en dan zijn ‘maar’ drie punten ook veel, maar in de negende inning kwamen de wielen er helemaal af. Na drie hits op rij moest GymBoy de heuvel ruimen voor De PC. Die eindigde de wedstrijd nog wel met twee strike-outs, maar daarvoor had hij  óók drie hits moeten toestaan waardoor de eindstand op 1-8 uitkwam.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.