Regelementswijzigingen Europijp

In lijn met de steeds verder gaande vereenvouding in alle geledingen van Het Derde zijn de regelementen van onze boetepot (in de volksmond “Europijp”) drastisch aangepast. Vanaf heden wordt er uitsluitend nog belasting geheven op onderstaande twee zaken:

1. Speelbelasting
a) Iedere speler die in de basisopstelling staat wordt aangeslagen voor een bedrag van € 1,50.
b) Iedere speler die bij het beëindigen van de wedstrijd in de opstelling voorkomt wordt aangeslagen voor een bedrag van € 1,50.

In de praktijk komt het er op neer dat spelers die een hele wedstrijd spelen € 3,00 moeten aftikken, terwijl spelers die slechts een gedeelte van de wedstrijd spelen slechts de helft moeten storten in de boetepot. Middle relievers komen er het beste vanaf; zij betalen niets.

2. Memory Tax
Iedere speler die iets vergeet wordt aangeslagen voor een bedrag van € 1,00 per vergeten item.

Voorbeelden van vergeten items zijn: Delen van het tenue (pet, shirt, broek, etc.), delen van de uitrusting (handschoen, tok, spikes, etc.), attributen ten behoeve van de persoonlijke hygiëne (handdoek, shampoo, badslippers, etc.), verjaardagen van teamleden en dierbaren, tekens, wedstrijdbollen (€ 1,00 per bol), op de honken achtergelaten teamgenoten, etc.

Alle andere tarieven komen hiermee te vervallen.

Met vriendelijke groet,

Dagobert von Römertopf
Incassomanager Europijp