Flying Petrels vleugellam op “perfect” Keet

Coach Berrevoets: “We zijn wel eens beter geslagen ten ijs gekomen”

De Bussumse valei blijkt voor tegenstanders van HCAW 3 vooralsnog weinig vruchtbare grond om punten te scoren. Tot nu toe slaagden de tegenstanders er in 18 innings in slechts 1 run over de thuisplaat te brengen. Belangrijke oorzaak hiervan waren ook de perfecte zes innings die Robbert Keetelaar (voor 5/6) en Jasper Bronner (voor 2/12) de toeschouwers afgelopen vrijdag voortoverden. In een gezapig potje zomeravondhonkbal konden de eerste 18 slagmeneren uit Purmerend onverrichterzake terug naar hun eigen dug-out om kennis te nemen van de onuitputtelijke voorraad nuttige tips van hun eigen coach.

De wedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning voor de Bussumse reserve-reserves. Na 1 inning stond het 3-0, waarna het beste er eigenlijk wel af was. De stormvogeltjes drongen in de 7e inning nog wel even aan, maar verder dan 1 punt kwam men niet. De niet hoogstaande pot werd dan ook binnen de 2 uur afgerond en de punten bleven in Bussum.

Over de bollen van afgelopen vrijdag kunnen we kort zijn. Maar ook lang. Of ergens daartussenin. Wat ex-international J. Koenen de selectie culinair voorzette liet zich het best omschrijven als een ontplofte voorraadkast gesorteerd op verlopen houdbaarheidsdatum. Wie heeft er bijvoorbeeld wel eens gehoord van een broodje kipfilet met kruidenboter en ketchup? Of een bolletje gebraden gehakt met huzarensalade met chilipoeder? Elke nieuwe hap bleek een risicovolle verassing met zich mee te brengen, en het gebrek aam slaggeweld liet zich na afloop dan ook gemakkelijk verklaren. We kunnen alleen maar hopen dat Jarno zijn broer net zo kundig vervangt als andersom…..

Belangrijke constatering was vrijdag trouwens wel dat het qua groepjesvorming binnen het team wel goed zit. Na afloop van de wedstrijd werd met een 12 spelers sterke delegatie geëvalueerd in een Bussums café. Er was sprake van een goede sfeer en de onderlinge banden zijn dan ook eens stevig aangehaald. Jammer voor de 3 afwezigen; zij weten zelf wel om wie het hier gaat, en ze gaan nog moeite krijgen zich de rest van het seizoen in te passen.

En zo geeft een week voor de topper tegen het Haarlemse driemteam de stand in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A een vertrouwd beeld: Bijna alle deelnemers aan de “third-series” draaien bovenin mee en het is weer ongemeen spannend. We gaan een mooie zomer tegemoet!

Günther von Römertopf

PS: Het valt ineens op dat er in de 2e klasse A een schrijnend gebrek aan goede bijnamen is. Vaak komt men niet verder dan een afkorting of verbastering van voor- of achternaam. En dat terwijl alle deelnemers toch wekelijks getuige zijn van een hoop “stuff that legends are made of”. Dus: suggesties zijn van harte welkom. Mijn eerste voorstel is in ieder geval Bart van Wissen voortaan “The Eraser” te noemen.