RUN down, 6 to go!

Afgelopen zondag stond een zware wedstrijd op het spel! Niet alleen omdat onze (voornamelijk Amerikaanse) vrienden uit Oldenzaal op bezoek waren, maar vooral vanwege het feit dat de fysieke gesteldheid van meer dan helft van ons team beneden alle peil is. Met als hoogtepunt de stijve nek van Ed, die hij, naar het schijnt, heeft opgelopen na het ondergaan van een swaffel demonstratie van één van zijn gekleurde plaatsgenoten.

Mede dankzij, onze altijd goed invallende, Nicky H. waren wij toch in staat om 9 man ter been te krijgen en kon de wedstrijd beginnen. En een leuke wedstrijd zou het worden! Verrassend vooral! Waarom verrassend? Omdat we direct na op achterstand gezet te zijn weer op voorsprong kwamen. Omdat Paparin voor het eerst in zijn loopbaan (bij mijn weten) een ‘looking’ strike-out heeft gehad. Omdat Paparin voor het eerst in zijn loopbaan zelfs een tweede ‘looking’ strike-out heeft gehad. Omdat Tomba zowaar een home-run wist te slaan (OK, het was veld 2, maar toch…..). Omdat onze 3,4,5 hitters gezamenlijk hooguit 1x op het honk zijn gekomen. Omdat Hubie een complete game gooide. Omdat de coach Milan twee sacrifice bunts heeft laten neerleggen. Omdat Keet het een kut spel vindt. Omdat Nick gaat stelen in de 9e inning met 0 uit, 6-5 achter, en toch save is. Omdat de coach het advies van gelegenheids fan Fokker in de wind slaat om wederom te bunten. Omdat Daan, ondanks dat hij 5 keer het wipe-off teken mistte, maarliefst 5 uit 5 wist te slaan en op bijna alle belangrijke momenten doorkwam met een honkslag!!! Omdat Daan blijkbaar goed speelt tegen ploegen uit het Oosten. En tot slot omdat we na het ogenschijnlijke weggeven van de wedstrijd in de 9e inning (van 5-3 naar 5-6) uiteindelijk toch nog met 7-6 weten te winnen.

Kortom: een erg verrassende, leuke en sportieve wedstrijd met een erg lekker einde. Over lekker gesproken, de bollen van Paparin waren zeer geslaagd, maar ik kan het toch niet verhelpen om uit te kijken naar de ‘Super carpaccio’ met Dordrechtse omvang die Remco volgende week mee zal gaan torsen!!Papi