De bunzing en de bom

Herons uit. Het weerzien met oude vrind Jeroen Deken bracht niet de vreugde waar vanuit het Bussumse op gehoopt werd. In tegendeel.

De pre-game wees al fijntjes uit dat de kosmische verhoudingen overhoop lagen. Keetelaar deed openlijk een buikspierwork-out (!!?), Jarno kreeg een flip op zijn lip en de bollen bleken wraps. De gezaaide verwarring had zichtbaar zijn weerslag op ons spel…Na een goed half uur wachten op de veldscheids, ging het enigszins flets ogende HCAW goed van start. Daan kwam al in de eerste inning op het honk door een fout van de werper, waarna Yuri Paparin liet zien ook mét kind hits te kunnen slaan en de gelegenheidsderdehonkman over de thuisplaat bracht. De euforie werd echter snel getemperd door het abominabele optreden van startend werper Papi (sorry Paaps K). Werd hij op de training nog gevierd om zijn daverende slagkracht, van enige kracht was in Heerhugowaard helaas geen sprake…Na drie innings keek de Gooise delegatie dan ook aan tegen een niet eens heel geflatteerde 8-1 achterstand. Klaarblijkelijk is voormalig topwerper Deken erin geslaagd zijn manschappen ook aan slag vooruit te helpen, aangezien de mannen uit het noorden aanvallend goed bleken.

Waar de Kop van Noord-Holland zich aanvallend wel liet gelden, bleef het aan Bussumse zijde akelig rustig. Alleen de eerder geroemde Paparin leek zich aan de slagmalaise te onttrekken, vergezeld door Jeroen Hubert die er als reliever in slaagde de wedstrijd nog bijna vijf innings lang spannend te houden en tevens 2 uit 4 sloeg.

 

Een opleving in de 7e inning deed de hoop op succes in de HCAW-harten nog even oplaaien, maar twee punten binnengebeukt door De Kroket ten spijt, bleef de marge tot aan het eind een brug te ver. Zelfs een zinderende bom – huizenhoog in het rechtsveld en minstens 140 meter ver – van Paparin (hij eindigde met 3 uit 4), kon daar niets meer aan veranderen.


De eindstand werd uiteindelijk 11-6 voor de thuisploeg. De beer ging naar de Papa(rin) die zijn knuppel terugvond en het woord van de dag kwam van Ed: bunzing bleek de sentimenten op deze 15e juni verrassend treffend te verwoorden.

  

(Terug van weggeweest) Peter Paul