Een benauwde zege

Het moet 30 graden zijn geweest, met een luchtvochtigheid van 80 procent, zo vermoed ik. Misschien dat Bill Froberg het kan vertellen, want de manager van het nationale AAA-team was zowaar komen kijken en had zijn meetinstrumenten meegenomen. Niet omdat Hubie nu zo hard gooit, want dat is gemeengoed in de 2e Klasse A. Nee, de speedgun was uit het stof gehaald voor een 16-jarig Antilliaans/Gronings snotjoch, dat klaarblijkelijk spijkerharde ballen gooit. Spijkerhard blijkt een goede omschrijving, want dat is waar hij gooide, het wonderkind: recht over de spijker. De klok bij Bill bleef weliswaar staan op 83 mph, maar belangrijker nog, de hits vlogen hem om de oren. Het waren de veteranen (hebben we ook ‘niet-veteranen’ eigenlijk?) die aanvallend het voortouw namen. Jariño – de Braziliaanse tuinvirtuoos is terug! – sloeg 3 uit 4 en niemand minder dan de GKL beleefde zijn finest hour en noteerde een overtuigende 4 uit 5.

Het dient gezegd, de omstandigheden waren niet mals. De hitte – zoals gezegd – bracht vooral de blanke spelers (deze speelden overwegend aan Bussumse zijde) pap in de benen en de wind stond vol het veld uit. Lekker voor een werper dus K, zeker als je op het kleine tweede veld van HCAW speelt. Zo ontwikkelde de wedstrijd zich al snel in een slagduel pur sang, waarbij de pitchers het niet gemakkelijk hadden. Het ontbreken van de werpheuvel, maakte de uitdaging compleet.

Desalniettemin weerde Hubert zich kranig en liet hij na 5 2/3 innings de niet onverdienstelijke cijfers 5-2-8-3 noteren. Hij werd opgevolgd door aangewezen slagman Ivo, die bij afwezigheid van Papi mocht werken aan zijn ritme. Hoewel het laatstgenoemde zichtbaar ontbrak bij de nieuwbakken vrijgezel, wist hij er een benauwde zege uit te slepen, zijn 3 1/3 inning afsluitend met de cijfers 3-0-7-3.Waren er nog andere noemenswaardige gebeurtenissen? Wellicht de imposante pre-game batting practices van Daan Horn (waar bleven die dajakkers in de wedstrijd?) en van de kennelijk niet wedstrijdfitte Robbert Keetelaar, of toch de aanwezigheid misschien van de goed leidende vrouwelijke hoofdscheidsrechter? De beer ging in ieder geval naar Tomba. Volledig verdiend natuurlijk…

Peter Paul