Op routine

Vrijdag 19 september 2008, HCAW3 – Herons: the return of the Deken, het Lustrum van Ed en de eerste basisplaats voor Keet na lang blessureleed.

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie, trad HCAW3 in een bijna uitverkochte honkbalvallei aan tegen het Herons van voormalig HCAW-coryfee Jeroen Deken. Met de inhaalpot van nog geen etmaal later tegen Olympia Haarlem in het vooruitzicht, leken de Bussumers enigszins met de handrem erop aan de wedstrijd te beginnen.

De wedstrijd bleef lange tijd weinig verheffend en het was vooral te danken aan ex-coach Roy Berrevoets en de in de basisformatie teruggekeerde Robbert Keetelaar, dat het scoreverloop gunstig uitpakte voor HCAW. De beide routiniers noteerden respectievelijk 3 uit 3 en 1 uit 4, waarbij de lange schoolmeester liefst 3 RBI’s liet noteren.

Geheel in stijl van de wedstrijd, liet ook startend werper Jeroen Hubert zich niet bewegen tot grootste daden en hield hij inmiddels op vertrouwde wijze de gasten moeiteloos in bedwang. Met een enigszins teleurstellend aantal van 11 strike-outs (in acht innings), werd de wedstrijd zelden beroofd van haat tamme karakter. De man uit Huizen kreeg dan ook een kleine tegenvaller te verwerken toen bij de eindafrekening bleek dat de linkshander in zeven innings toch echt één man op het honk had toegestaan.

Desalniettemin resulteerde de eerste helft van het dubbelweekend in een vrij eenvoudige overwinning voor de ploeg uit ’t Gooi. In twee innings tijd werd uitgelopen naar een 7-0 voorsprong, die uiteindelijk doodbloedde in een 7-1 einduitslag, door een geflatteerde troostrun voor de Heerhugowaardsen.

Met nog twee lastige uitwedstrijden op het programma rest de vraag of HCAW3 na deze eenvoudige winst in staat zal zijn om haar derde plaats vast te houden, én of Ed zijn lustrum uit kan breiden. De man uit Soest, die een groeiend aantal uiterlijke overeenkomsten vertoont met voormalig stervoetballer en rasalcoholist Paul Gascoine, completeerde deze vrijdagavond volledig in stijl zijn vijfde Sombrero van het seizoen, waarmee zijn persoonlijke strike-out-tally die seizoen komt op twintig.

HCAW3-Herons: 7-1. Op naar Haarlem en Groningen (K)!Was getekend,

Peter Paul