Curveball op kuit velt Kroatische catcher

HCAW2 verovert koppositie na monsterscore

Bussum / Oldenzaal, zondag 19 april 2009 – Het tweede team van honkbalvereniging HCAW heeft gisteren riant de leiding genomen in de sterke Tweede Klasse A dankzij een monsterzege bij Run’71 uit Oldenzaal: 24-2. Na de eveneens ruime overwinning op het Groningse Caribe een week eerder, gaan de Bussummers onbedreigd aan de leiding. Tegenvaller bij de kersverse koplopers was de blessure van half-Kroatische catcher Andrlik, die venijnig op de kuit werd geraakt door een curve.
 

Na de 14-4 overwinning in de Bussumse Honkbalvallei een week eerder, moest titelkandidaat HCAW2 het zaterdag opnemen tegen het Twentse Run’71. In de wetenschap dat HCAW het in voorgaande jaren allesbehalve gemakkelijk had tegen de krachtmensen uit het oosten, begonnen de Reserve Reserves – zoals het tweede team genoemd wordt – scherp aan de wedstrijd. Startend werper Papi Bronner schakelde de eerste drie vijandelijke slagmensen direct uit, waarvan twee zelfs met een strike-out. De rechtshander hield zijn sterke spel vast en gooide voor het eerst sinds 2003 weer een volledige wedstrijd, die hij besloot met vier strike-outs, twee keer vier wijd en negen hits.   

Oppermachtig en uiterst efficiënt
Aanvallend waren de Bussummers vooral vanaf de derde inning superieur aan de opponent. In een imposante rally van liefst twaalf slagmensen dwong HCAW een voorsprong af van 8-0. “We hebben optimaal gebruik gemaakt van de kansen,” aldus hoofdcoach Roy Berrevoets. “We sloegen niet veel honkslagen, maar hielden wel voortdurend hun defensie onder druk, waardoor ze veel fouten maakten en we vaak op het honk kwamen.” Uitblinker in het aanvalsspel van de Reserve Reserves was nieuweling Erik Calis, die met drie hits en eenmaal vier wijd, veelvuldig op het honk kwam. In defensief opzicht liet met name Ed Dijksma balvaardige hoogstandjes zien, waarmee de ene na de andere honkloper werd verschalkt. “Soms lukt nu eenmaal alles,” aldus de Soestenaar na afloop.

Kroatische kramp
De einduitslag in Oldenzaal kwam tot stand dankzij twaalf honkslagen, veertien vrije lopen en meer dan tien veldfouten. Het enige smet op de Gooise overwinning was een blessure voor Andrlik, die naast twee (!) keer geraakt werper op de helm, ook nog een curveball op de gespannen kuit moest incasseren. Het is twijfelachtig of de Kroaat op tijd hersteld is van de ogenschijnlijk lichte spierscheuring voor de wedstrijd tegen Be Wild! Zuidvogels volgende week. 
 

Carpaccio del Sombrero
Ter voorbereiding op de op voorhand lastige uitwedstrijd in Oldenzaal werden de spelers tijdens de pre-game getrakteerd op een voedzame lunch uit de keuken van Jasper & Josine, van volkorenbroden met Humus, kaas, zongedroogde tomaten en eiersalade. Het geboden krachtvoer was een herhaling van zetten na de carpaccio del Sombrero die de manschappen een week eerder kregen tegen het Groningse Caribe, toen verzorgd door Remco Ramirez Tolenaar, die zijn Mexicaanse achtergrond eer aan deed.


– Einde bericht –  

2 reacties

Reacties zijn gesloten.