Gooise honkbalderby levert hoogstaand schouwspel op

Bussum, 25 april 2009 – HCAW2 heeft gisteravond de koppositie in de Tweede Klasse A verstevigd dankzij een ruime overwinning op Be Wild! Zuidvogels. In een enerverende Gooise derby versloegen de Bussummers de rivalen uit Huizen met de cijfers 10-4. De overwinning kan voor een groot deel worden bijgeschreven op het conto van de defensie van HCAW, die de slagploeg van Zuidvogels uitstekend in toom hield met geslepen pitching en bij vlagen spectaculair veldspel.


Het tweede team van honkbalvereniging HCAW begon de wedstrijd met hoofdklasse-veteraan Jeroen de Souza Hubert op de heuvel en Jariño Koenen als vervanger van de geblesseerde Andrlik achter de plaat. De spijkerharde pitches van De Souza bleken te machtig voor de slagploeg van Be Wild! Zuidvogels, die negen innings lang weinig vat kregen op de werper van de thuisploeg. Met tien strike-outs en een aantal uitstekende ‘plays’ van infielders Jopie Calis en Remco Ramirez Tolenaar, toonde de Reserve Reserves van HCAW zich voor de derde week op rij een geduchte titelkandidaat.


Gooise genadeloosheid

De Gooise honkbalderby leverde ondanks de wat ruime uitslag van 10-4 een boeiend schouwspel op voor de massaal toegestroomde toeschouwers. Onder aanvoering van het prachtige lenteweer waren zo’n 75 enthousiastelingen op de wedstrijd afgekomen en zij werden getrakteerd op een vloeiende, hoogstaande en sportieve voorstelling. “Ondanks het voortdurend comfortabele scoreverschil, bleef de wedstrijd lang spannend,” vertelt Roy Berrevoets, hoofdcoach van HCAW2. “Dit seizoen gaan we tot op heden uitstekend om met de kansen die we krijgen. We spelen efficiënt en straffen kleine foutjes genadeloos af. We hadden slechts zeven hits, maar scoren tien punten.”


Drie zwaluwen en een Soestenaar
Aangewezen slagman Ed Dijksma toonde zich na afloop een tevreden maar nuchter man: “Het was een heerlijke wedstrijd. Wij hebben spelers die in Huizen wonen en Zuidvogels heeft voormalig HCAW’ers in de gelederen. Dit soort derby’s zijn dan ook altijd speciaal en maken iets extra’s bij je los. Het geeft een goed gevoel als je dan zo kunt spelen en de wedstrijd ruim kunt winnen. Maarja, drie zwaluwen maken nog geen zomer. Er komen belangrijke wedstrijden aan die we met dezelfde wil in moeten gaan. Met onze werpers, maak ik me echter weinig zorgen,” lacht de Soestenaar.