HCAW verliest; Man of the Match is een vrouw

Weinig te genieten in Diemen’s debacle

Diemen, maandag 4 mei 2009 – HCAW2 heeft gisteren de koppositie in de Tweede Klasse af moeten staan aan TIW/Survivors. In een weinig verheffende wedstrijd dolven de Bussummers met 13-3 het onderspit. Geflatteerd uiteraard. Hoogtepunt in de koude troosteloze honkbalweide van Diemen was de lunch, uitmuntend verzorgd door de (Wo)man of the Match uit huize Calis.

De confrontatie tussen de twee Noord-Hollandse grootmachten in de windtunnel die Diemen heet, was op voorhand beladen. Niet alleen werd in de voorbereiding op het seizoen van 2009 al een bloedstollende exercitie afgewerkt, tevens de gedeelde koppositie van beide ploegen maakte deze tweestrijd tot een duel om reikhalzend naar uit te kijken. Zonder twee powerlefties aan de zijde van de overlevers en eveneens een afwezige powerlefty – a.k.a. Paparin – aan de kant van de Bussummers, begon de wedstrijd op het scherpst van de snede.

Machteloze manen
Papi Bronner startte dan ook prima op de heuvel van de Reserve Reserves uit ’t Gooi, maar al in de tweede inning kreeg de lange adonis het lastig. De wapperende manen van de werpende leeuwenwelp boden geen soelaas en na acht verdiende punten moest hij onfortuinlijk het onderspit delven. Mede door het schrijnende aanvallende onvermogen van de slagploeg van HCAW2, werd de vroeg opgelopen achterstand nauwelijks verkleind. Reliefwerper Da Souza hield nog dapper stand, maar al snel liep het scoreverschil uit naar een troosteloze tien punten.

Kingsize sombrero
De totale offday van de ploeg uit de honkbalvallei in Bussum werd geïllustreerd door de boomlange Keetelapper. Verdiende de pedagoog vorig seizoen nog een kingsize Carpaccio, ditmaal viel hem louter een imposante sombrero ten deel. Ook het falen van de aangewezen slagman (0-4) was exemplarisch voor de tegenvallende slagprestaties. De verliespartij werd waarschijnlijk ingeluid door het ontbreken van stijlvolle Soestenaar Ed, die niet in de basisopstelling voorkwam. “Zulke dagen zitten er altijd tussen,” aldus De Kroket. “Woensdag trainen we, en zal ik er alles aan doen om volgende week weer de volledige negen innings tussen de lijnen te staan. Ik wil mijn steentje bijdragen aan een prachtig seizoen. In de thuiswedstrijd tegen Survivors halen we onze revanche.”

De Beer
Een lichtpuntje in het drama van Diemen was de excellente catering. Natuurlijk had Daan twee honkslagen, prima, Keetelapper sloeg nog een forse double, en jazeker, Milan zag zijn eerste hit, maar het hoogtepunt in de verder verloren middag was de combinatie van volkorenbollen met meloenpartjes en versgebakken brownies. De Beer, de wekelijkse bekroning van de Man of the Match, ging dan ook naar Mama Calis, verantwoordelijk voor een overheerlijk feestmaal.

Vanuit de dug-out van de Overlevenden zag het er anders uit