HCAW2 steelt de punten in pitchersduel

Groot onrecht in Bussumse honkbalvallei

Bussum, maandag 11 mei 2009 – HCAW2 heeft gisteren een onverdiende zege geboekt op een tweetal sterren uit Heiloo. Hoewel het arme Double Stars uit Heiloo de gehele wedstrijd domineerde, ging het mis in de laatste inning. Kortom, hoe een Haags kwartiertje in ’t Gooi een ploeg de das om deed: 4-3.

De Reserve Reserves startten de zonnige zondag in de honkbalvallei vertrouwd met power pitcher Da Souza op de heuvel. Evenzeer vertrouwd, gaf de winnaar van menig Jeromekke look-a-like wedstrijd nauwelijks iets weg, waardoor HCAW zich met een goed gemoed en gewapend tot aan de tanden, opmaakte voor een serie monsterlijke dajakkers.

Klein edoch bruut
Het tegendeel bleek waar helaas, want aangezien de dubbele sterren uit Noord-Holland zich deze winter roerden op de transfermarkt, verscheen ook bij de opponent een kleine edoch brute werper op de heuvel. Om een lang verhaal kort te maken, die dajakkers die kwamen er, ware het niet in kleine getale: drie stuks slechts, waarvan eentje buiten de lijnen.

Prolongatie
De aanvallende impasse van de thuisploeg ten spijt, was van enige solidariteit bij de tegenpartij geen sprake. Hoewel Da Souza menig strike-out en gemakkelijke nul noteerde, moest de defensie toch een drietal punten slikken. Niets aan de hand normaliter, maar deze dag was anders. Een mystieke macht hield de Reserve Reserves van de honken, met als summum een Sombreroprolongatie van de man met het krijtje, Robert Keetelaar. Een indrukwekkende prestatie, want aan de top komen is immers makkelijker dan er blijven…

Maar dan…
Omdat het gezang van een dikke dame ook in de gelijkmakende negende inning uitbleef, geschiedde een wonder zoals zelden gezien in een Nederlandse honkbalweide. Met nul uit, zette de kranige werper van de Double Stars een tweetal mannen op de honken, waarna de arme man zijn tweede hit van de dag moest incasseren. Met dank aan de ferme beuk van Paparin scoorde HCAW zowaar een tweetal punten, waarmee de thuisploeg echter nog immer tegen een achterstand aankeek. Een onmogelijk onrecht werd vervolgens bewaarheid, toen twee foute aangooien op het eerste honk resulteerden in het gelijkmakende en zowaar het winnende punt. De man van de Sombrero en tevens traagste loper op de Europese velden, tekende voor de 4-3 en de trieste aftocht van de Double Stars. Onterecht wellicht, maar de punten gaan naar Bussum, hoezee!

Speciale vermelding
Een speciale vermelding ging deze dag uit naar de enige twee dapperen aan Gooise zijde die een honkslag wisten te produceren: de goedlachse Paparin en Berenklauw-overlever Jarino Koenen.