Bomvolle, uitzinnige honkbalvallei ziet HCAW2 ruim winnen

 

Koploper worstelt, maar zegeviert met verve

Bussum, zondag 31 mei 2009 – Onder luid gejuich van de massaal toegestroomde HCAW-supporters hebben de Reserve Reserves uit Bussum de koppositie met verve verdedigd. Na een boeiend schouwspel trokken de blauwen tegen WSB uit Apeldoorn tamelijk geflatteerd aan het langste eind met 11 – 3.elalbino

De slaggemiddelden kelderden, het aantal strike-outs steeg, maar de koppositie werd verstevigd. Ook met de honderden priemende ogen van twaalf- tot zestienjarige, vrouwelijke critici op de tribune, bleken de Bussummers in staat het resultaat heilig te verklaren. De collectieve teamprestatie bleek het belangrijkste en dus werden individuele statistieken moeiteloos terzijde geschoven, ten bate van een degelijke overwinning, en uiteraard een bronzen teint.

Wil iemand even uitleggen wat ´antoniem´ betekent?
WSB uit Apeldoorn trad voor de Pinksterwedstrijd op zondagavond aan met een lange, blonde, maar vooral stevig gooiende werper. Aangezien de Reserve Reserves dit seizoen veelal worden geconfronteerd door het antoniem van deze pitcher (donkerharige, kleine drollenwerpers), begon het matig aan de wedstrijd. De ene na de andere slagbeurt werd met drie swings afgerond, en bijna de voltallige line-up droop kansloos af na een weinig bevredigende exercitie.

Flacku versus Albino: 0-3
Godzijdank had de voltallige selectie van het derde, voorheen vierde team, zich voor de gelegenheid licht beneveld genesteld bij het eerste honk om het vlaggenschip van HCAW door de donkere innings te slepen. Onder luid gejuich besloot daarop El Albino, Jopie Calis, het tij te keren en een mokerslag uit te delen aan het adres van de brute Apeldoornse ´flacku´ (voor de niet-Antillianen: dit betekent ´lange dunne´). Het bleek het begin van een imposante reeks honkslagen van de thuisploeg, en een verdienstelijke 3 uit 3 middag voor de Albino.

Omdat de werpers aan de zijde van de Bussummers zich zoals gewoonlijk evenmin onbetuigd lieten, liep de thuisploeg en trotste koploper hierdoor snel uit naar een comfortabele voorsprong. Met een geflatteerd, maar heerlijk scoreverschil, gingen beide partijen rusten in een snikhete zonnebreak.

Drop ´em like they´re hot…
Terwijl de hete pufjes na de overheerlijke Turkse pizza´s langzaam opborrelden, bloedde het feestje langzaam dood. De boomlange WSB-werper met fastballs van midden-80 bleef de gehele wedstrijd staan, maar de spanning was verdwenen. Doordat de 14 strike-outs niet op wogen tegen de 13 hits en 11 punten van HCAW, verstevigde de thuisploeg zijn mooie positie op de ranglijst en blijft het rariteitenensemble een voorname kandidaat voor de titel.