Nare dag mondt uit in eindeloos gelijkspel

HCAW druipt af bij The Return of the Deken

Bussum, zondag 7 juni 2009 – Een regenachtige, lange en troosteloze zondag is na een wedstrijd van liefst 3,5 uur geëindigd in een anticlimaxaal 4-4 gelijkspel. De trotse koploper uit Bussum bleek bij aanvang lang niet zo trots en speelde een bedroevende partij tegen het dappere Herons.

De eindeloze confrontatie tussen de Reserve Reserves van HCAW en het jonge vlaggenschip uit Heerhugowaard kende eigenlijk slechts één hoogtepunt. Hoewel het tweede veld eigenlijk geen plek is voor de Return of a Legend, waren de treden van voormalig sterwerper Jeroen Deken op het Gooise gras niet minder dan glansrijk. De veteraan luisterde zijn prima coachspel op met een reeks goede innings op de heuvel, een verdienstelijk vieze stootslag en een al even imposante homerun.

Malaise
Van de zijde van de Bussummers viel van meet af aan weinig te genieten. Het tweede team van HCAW startte uiterst slap en enkel de werpers wisten zich enigszins aan de malaise te onttrekken, evenals de Braziliaanse tuinvirtuoos Jariño Koenen, die een aantal harde dajakkers produceerde.

Deken’s diversiteit
Afgezien van de paar kleine lichtpuntjes, ontbrandde de wedstrijd pas echt na een inning of acht. Hoewel vooraf werd gepredikt voor een korte snelle wedstrijd met het oog op de weersverwachting (regen), bleek tegen het eind van de reguliere speeltijd dat een spannende ontknoping zou volgen. Met een 3-3 gelijkspel nam eerdergenoemde Deken in de achtste inning het werpen over van zijn jeugdige reigers, waarna hij in de aansluitende negende slagbeurt prompt de bal over het hek joeg.

Het is te danken aan een bom op het hek van vermeend ‘stats-slacker’ Robert Keetelaar dat de Reserve Reserves de aansluiting hielden en uit konden zien naar een regenachtige verlenging. Om de toch al aftandse wedstrijd nog naarder te maken, ging vervolgens ook het arbitrale duo meermalen in de fout, waardoor de wederzijdse frustratie bij beide ploegen zich opstapelde.

Uiteindelijk bleken de beste kansen in de verlenging voor HCAW2, waarbij zelfs tweemaal het derde honk bezet kwam. Helaas was zelfs de papieren coach van de Reserve Reserves niet bij machte het winnende punt over de thuisplaat te brengen, waarna de wedstrijd besloten werd met een klotegelijkspel. Fijn voor de Herons, terecht voor The Deken, maar verder k*t natuurlijk.

2 reacties

  1. Die vieze stootslag was niet echt verdienstelijk omdat de papieren coach eenmaal ontdaan van slaghout en helm wel een positieve bijdrage bleek te kunnen leveren aan het resultaat van de Reserve Reserves. Maar het is PP vergeven, zo zonder de stats..

  2. Hi was nog steeds wel verdienstelijk, toch? Jij bent gewoon een buitengewoon flitsende infielder…

Reacties zijn gesloten.