Voormalig vliegtuigbouwer floreert in verliespartij

GGL: “ik lijk grip op groep te verliezen”

Bussum, vrijdag 19 juni 2009 – HCAW2 heeft voor de tweede maal op rij verloren. Op eigen veld gingen de Reserve Reserves onderuit tegen Pioniers uit Hoofddorp: 3-4. Hoewel de Grote Grijze Leider (GGL) na afloop aangaf zijn grip op de groep te verliezen, waren er wel degelijk lichtpuntjes op deze vrijdagavond.

Omdat Pedro Paul, geen zin heeft om voor de derde maal op rij een zuur stukje te schrijven, draait dit wedstrijdverslag grotendeels om de positieve punten van de wedstrijd tussen de tweede teams van HCAW en Pioniers. Slechts twee zinnen zullen worden gewijd aan de nipte nederlaag tegen de Hoofddorpers, de rest betreft een eerbetoon aan de heren Fokker, Kroket en Albiño.

Het ‘executive summary’
De wedstrijd: de zon scheen fel, de slagmensen zagen weinig, maar de bezoekers scoorden vier punten op het werpen van De Souza en Bronner. Waar mede door doorgeschoten ballen de Pioniers op voorsprong kwamen, liet de thuisploeg vooral lopers achter op de honken.

Gekapt, geschoren en gestopt (?)
Het meest voorname hoogtepunt van de avond was het optreden van voormalig vliegtuigbouwer Sander Fokker. Gekapt en geschoren nam de KPMG’er aanvankelijk plaats op de bank, om op tweederde van de wedstrijd het rechtsveld te betreden. Niet alleen zijn inspirerende aanwezigheid en doordachte coaching maakten indruk, maar tevens zijn dijk van een honkslag in de achtste inning. Het schijnt dat de Overvener momenteel zelfs overweegt zijn spikes aan de wilgen te hangen, om op zijn hoogtepunt te kunnen stoppen. Het zou een groot verlies betekenen voor de honkbalsport…

1,3 miljard Chinezen
Een eerbetoon verdient ook Jopie Albiño Calis. De man die in de afgelopen zes wedstrijden liefst twaalf honkslagen noteerde, deed ook ditmaal aanvallend van zich spreken. Volledig naar het hart van voormalig Reserve Reserve Frankie ‘de Peanut’ Koene, sloeg de blonde tweedehonkman keer op keer spijkerhard door het midden, waarmee hij de honken bevolkte zoals Chinezen Westelijk Azië. Albiño is ontegenzeggelijk momenteel de meest constante factor aan slag bij HCAW, en hij is niet eens heel onaantrekkelijk!

C’est la Croquette!
De laatste loftuiting dient – logisch – niet de minste van de Reserve Reserves: Ed de Kroket Dijksma. Niet zozeer zijn prestaties, hoewel de kroket een aantal verdienstelijke vangballen liet noteren, maar vooral zijn uitstraling, kersverse vaderschap en eindeloze wijsheid hielden de manschappen van de GGL op de been. Het is te hopen dat de Kroket zijn onbaatzuchtige en tomeloze inzet ook na de zomerstop zal voortzetten, zodat de Bussummers de titelstrijd zullen kunnen hervatten.