Weer of geen weer

Reserve Reserves BBQ goes Dutch

Bussum, 28 augustus 2009 – Ondanks het noodweer waren zo goed als alle Reserve Reserves komen opdagen, en ondanks het expliciete verzoek geen dames mee te nemen waren ook zij in ruime mate aanwezig. Omdat ook het verzoek geen kinderen mee te nemen door een tweetal Reserve Reserves naast zich was neergelegd moest de organisatie op het laatste moment de animatiemeisjes afzeggen. Uitslag, Familieleven – Goeie Ouwe tijd, 2 -0

De Bussumse contenders zijn onvoorspelbaar dit jaar. Niet alleen domineren ze de topteams en laten ze punten liggen tegen de small five in de comepetitie. Ook is er geen pijl te trekken op de individuele prestaties van de heren. Zo sloeg Ed de Kroket vorige week een onvergetelijke dinger, maar sloeg hij bij het plannen van de BBQ de plank gigantisch mis. Hij bedacht tenslotte dat de designated avond voor de BBQ, de avond van de 28ste augustus moest zijn. Een voor de hand liggende conclusie is dan ook: zet een Kroket nooit op de BBQ, dat geeft alleen maar rommel.

De woning van de familie Tolenaar was uitverkoren als locatie voor het midzomer samenzijn van de honkbalhelden. Met veel tegenzin zette het gastvrije bruidspaar het wittebroodsweken dieet van koffie en Flügels een avondje aan de kant, en kwam er vlees op tafel, veel vlees. Deze avond was het bewijs dat de kersverse bruidegom de rots in de branding van HCAW2 is. Op hem kun je rekenen! Als hij aan slag staat weet iedereen precies wat er gaat gebeuren, en ook het eten dat hij verzorgt heef t altijd dezelfde hoge kwaliteit.

Ondanks het overdadige eten werd het toch een Dutch BBQ, in plaats van eten hadden de gasten echter typisch Hollands noodweer meegenomen. Na een paar regendruppeltjes, maar toch redelijk onaangekondigd, brak de hemel in alle hevigheid open en bulderde er lustig op los. Na de eerst flits en klap, die gelijktijdig waar te nemen waren, stond logischerwijs vooral de Reserve Reserve met de lengte van een bliksemafleider te beven als een rietje. In het vervolg van de avond is dat niet meer goed gekomen. Af en toe wist hij nog ‘is er nog beenham?’ uit te kramen, maar bij de eerste de beste gelegenheid dat hij met iemand in een auto mee naar huis kon rijden was hij vetrokken, zijn fiets en vrouw in vertwijfeling achterlatend.

Ook de meeste andere Reserve Reserves vonden het toen tijd de feestelijkheden te beëindigen. De verantwoordelijkheid droop er vanaf. Alleen Frank K., die zich om half zeven al voor de televisie geposteerd had, is blijven zitten totdat This week in Baseball was afgelopen, naar verluid was dat zaterdagochtend zes uur.