Campione, campione, olé olé olé!

De Souza bekroont masterlijk seizoen met twaalf strike-outs

Hoofddorp, zondag 20 september 2009 – Wat valt er nog te zeggen? Wat behoeft er nog verteld? Oh ja, HCAW2 – de Reserve Reserves – zijn de beste ploeg van de Tweede Klasse A. Niets minder. De beste baby! Numero uno! Een overtuigende overwinning op Pioniers was voldoende: 1-8.

Het was alweer eventjes geleden, herinneringen gaan terug naar de laatste ambtstermijn van de GGL, de vorige termijn, jaren terug. Het toenmalige HCAW3 versloeg ploegen als het Driemteam en veroverde een verdiende titel in de sterke Tweede Klasse. Het tegenwoordige HCAW2, nog immer bijgenaamd de Reserve Reserves, herhaalde dit kunststukje anno 2009. Ditmaal was niet het derde team van Kinheim de gevreesde tegenstander, maar heetten de kapers op de kust Double Stars uit Heiloo en Zuidvogels uit Huizen. De Bussummers trokken echter aan het langste eind: KAMPIOENEN!

Belachelijk veel
De basis voor de titel (KAMPIOENEN, OLÉ OLÉ!) werd gelegd door het magistrale werpen van De Souza, die in nog geen 110 innings het belachelijke aantal van liefst 151 strike-outs noteerde. Niet geheel verrassend leverde dit de beste man niet minder dan acht wins op, plus een save en een overtuigend ERA van 2.80. De kampioenswedstrijd in Hoofddorp – die menig honkbalouder naar Sportpark Toolenburg had gedreven – kende dan ook het vertrouwde beeld van een dominerende Hubert en een kansloze opponent. Hoewel de Pioniers beschikken over een even geroutineerde als kwaliteitsrijke slagploeg, kwamen de thuisspelende Hoofddorpers slechts tot twee honkslagen.

Kroatisch kanon
Aanvallend lieten de Reserve Reserves zich ook niet onbetuigd. Met 193 runs, 10 homeruns, 242 hits, 21 geraakt werpers en een overall slaggemiddelde van rond de .300 (en daar is het slaggemiddelde van de Vliegtuigbouwer dus in meegenomen…), was het duidelijk dat HCAW2 precies dat in huis had om de koppositie te veroveren. De kwaliteiten van de slagploeg van de kampioen (HELEMAAL NIETS, HELEMAAL NIETS, HELEMAAL NIETS BIJ DOUBLE STAAAAARS!) kwamen ook in Hoofddorp bovendrijven. In de eerste paar innings bleven scoringskansen weliswaar nog onbenut, halverwege de wedstrijd liet papa Milano Andrlik zien waar hij toe in staat is. Met een overtuigende bom in het midveld, hielp hij in een klap drie punten over de thuisplaat, waarmee het vonnis was geveld. Aansluitende rally’s in de innings die volgden brachten zelfs een ruime voorsprong op het bord.

Kom op Bouwsteen
Ondanks de onvermijdelijke spanning van een kampioenswedstrijd, haalden behalve het Kroatische Kanon ook Paparin (.500), Erik Calis (.500), De Peanut (.500) en De Keetelapper (.400) het gebruikelijke hoge niveau aan slag. Twee van de hoogtepunten kwamen echter letterlijk op naam van Papieren Coach Bouwman, die niet alleen twee uit vijf sloeg, maar tevens de mooiste aanmoedigingen scoorde. Zo was speciaal voor hem het meest oogstrelende spandoek uit de hoofdklasse aluminium ontwikkeld: “Hup Roontje, Hup HCAW!”. En verraste Remco El Sombrero Tolenaar dezelfde ‘Roontje’ met de verbazingwekkende schreeuw: “Kom op Bouwsteen, leg dat fundament voor die overwinning!”
huproontje

Werpcijfers HCAW2:
Jeroen Hubert a.k.a. De Souza: 12-1-2-0 (8 innings)
Ibo ban den Brano: 0-0-1-0 (1 inning)