De kop is eraf

Huizen, zondag 14 maart 2010 – De meeste Reserve Reserves gebruiken de winterstop om uit te rusten en zo zich weer lekker op te laden voor het nieuwe seizoen. Natuurlijk wordt eigen initiatief gewaardeerd, daar waar het gaat om ‘in shape’ te blijven.

Zo is bekend dat Remco al weken lang bijzonder vroeg op staat om zich daarna de hele dag kikkerspringend voort te bewegen. Dit ter voorbereiding op de lange autoritten en het catchen dit jaar.

Ed de Kroket trok in de weekenden steevast naar de winderige Noord-Hollandse stranden om de geheimen van de ‘boogbal bij wind’ te ontrafelen. Ondanks deze tripjes bleek vandaag dat dit geen onverdeeld succes is geworden. Wellicht dat er volgend jaar extremere stormen gevonden kunnen worden om te oefenen.

Pitcher Papi heeft de wintermaanden gebruikt om te toeren met Circus Renz. Het leek hem goed aan zijn precisie en accuratesse te werken. Dat is prima gelukt, de switch van de circustent naar het veld valt hem alleen nog wat moeilijk. Zie hieronder een infographic van de pitches van vandaag, de dame die hij de hele winter niet geraakt heeft zou hij ook vandaag netjes gemist hebben. De laatste innings gaven echter hoop voor de rest van het seizoen.

Natuurlijk kunnen we hier ook de langste Bussumer niet vergeten. Ook hij heeft deze winter niet stilgezeten. Al is dat in dit geval misschien een pijnlijke woordkeuze. Hij heeft eigenlijk juist wel stilgezeten. Maar in de poging extra zitvlees te kweken (voor de niet-kenners: een DH zit meer dan de helft van de wedstrijd), is er iets fout gegaan met het kweeksel. De fout werd poliklinisch hersteld in een nabijgelegen ziekenhuis, maar toen thuis de drugs opraakten heeft hij ervoor gekozen een kamertje in het ziekenhuis, naast de huisapotheek te betrekken. Bij de wedstrijd schitterde hij dan ook door afwezigheid.

En de rest van de wedstrijd? Ach, zes innings, vier punten voor beide teams. Geen blessures, en volgens de GKL en de Papieren Coach kreeg geen enkele Reserve Reserve drieslag. Die jongens van het eerste kunnen het niveau aardig aan, daar zullen we dit seizoen nog veel plezier aan beleven! Jongens, onze thuiswedstrijden zijn op vrijdagavond. Onze uitwedstrijden zijn allemaal interlands (nou ja, in ieder geval erg ver weg, maar interlands klinkt beter als ze bij het eerste vragen waar jullie waren)