Vorbereitung

Amsterdam, donderdag 18 maart 2010 – Ter voorbereiding op het trainingskamp in Duitsland en de goede naam die wij als Nederlanders daar hoog te houden hebben vandaag een kleine bloemlezing uit de rijke Nederlands-Duitse cultuurhistorie.

Om te beginnen een belangrijk eikpunt aldaar, het is de bedoeling naar dit gebouw te wijzen als de vraag gesteld wordt “Wo ist der Bahnhof?” De bijbehorende tekst die uitgesproken dient te worden is dan: “Do ist der Bahnhof!”. Als er een andere vraag gesteld wordt, dan ook antwoorden “Do ist der Bahnhof!”.

En vervolgens een korte beschrijving van onze tegenstanders, er is uitgebreid gescout, en ze zijn echt héél erg goed, een echt “A Team”:

Mocht de uitslag van de wedstrijd ons niet welgevallig zijn dan hieronder een mogelijke reactie:

Bij een gunstige uitslag kan er ook anders gereageerd worden:

Onderstaand materiaal is eigenlijk gemaakt voor “Berlijn jaren 30”, maar kan goed doorvertaald worden naar “Düsseldorf 20 maart 2010”.

De oplettende cultuurkenner had de tekst in de Hall of Fame al herkend. Jeany was één van de sucesvolste samenwerkingen tussen Nederland en Duitsland. Probeer niet alles te letterlijk te nemen, wees niet bang, het is niet typisch Duits, we schijnen er in Nederland ook wat van te kunnen

Verder dient een tweetal onderwerpen ten alle tijden vermeden te worden: Begin niet over ‘verdwenen fietsen’ (verlies de gehuurde fietsen dus niet uit het oog!) en vraag nooit hoe laat het is tussen tien over half en kwart voor. Aangezien dat laatste natuurlijk wat lastig is als je niet weet hoe laat het is, beter om helemaal maar niet te vragen.

In ruil hiervoor gaan we ervan uit dat de heren uit Solingen ons niet confronteren met verhalen over Rudi Carrell of Prins Bernhard. Mocht dat toch gebeuren staat de Papieren Coach niet meer voor zichzelf in bestaat er een kans dat er een vegelijkbare scene ontstaat als hieronder te zien is:

Last-but-not-least, de ervaringen van ons eerste team vorig jaar. Oersaai, maar wel een aardige kennismaking met het veld aldaar.