Pioniers III maatje te groot

Amsterdam, 18 mei 2010 – Op het altijd tochtige veld in Hoofddorp werden de Reserve Reserves uit Bussum dit weekend met de eerste verliespartij van dit seizoen geconfronteerd. De krappe selectie van de Bussumers bleek niet bestand tegen het slaggeweld van de in grote getalen opgekomen Hoofddorpenaren: 12-2.

Omdat ook het Hoofdklasse-Hout-team van de Pioniers een thuiswedstrijd speelde, werd de wedstrijd op het reserveveld van Sportpark Toolenburg afgewerkt. Een veld waar de Bussumers goede herinneringen aan bewaren, omdat zij hier vorig jaar op de laatste dag van de competitie het kampioenschap veilig konden stellen. Zover is het in seizoen 2010 duidelijk nog niet, helaas.

Bij het betreden van het veld leek er al iets merkwaardigs aan de hand te zijn. Het handjevol Bussumers werd opgewacht door ruwweg twee dozijn(!) Hoofddorpers. De Reserve Reserves van Pioniers hadden dus zelfs een Reserve Reserve Reserve ploeg. Het eerste dozijn spelers had echter aan een uur en driekwartier genoeg, waardoor er niet alleen een team uit Bussum, maar toch ook een compleet team uit Hoofddorp teleurgesteld naar huis kon.

Jariño de Braziliaanse tuinman zorgde nog voor een vroege voorsprong door in de eerste inning de bal over het bebosde hek te jagen, maar in inning drie was het uit met de pret. Alle Hoofddorpenezen hadden De Souza één keertje gezien, en ‘de kop’ kwam voor de tweede keer aan slag. Lead off, en ex-HCAW-icoon Lars Koehorst was nog welwillend en deponeerde (voor de tweede keer in de wedstrijd) een boogbal in de handschoen van de voor de gelegenheid in het rechtsveld geposteerde Joost C. Het contact van de volgende slagman was minder goed, maar de bal viel daardoor wel in het niemandsland achter het eerste honk. Het ploppertje werd gevolgd door een streep langs drie, waarna twee back-to-back dingers de score op 4-1 voor de thuisploeg brachten.

In de vierde inning leken de Bussumers even terug te veren, maar ondanks dat vier HCAW-ers de honken wisten te bereiken werd er niet gescoord. De gelijkmakende slagbeurt werd door de Pioniers ‘getankt’, waarna in de eerste vijf de GGL het tweede, en tevens laatste, Bussumse punt scoorde. De striemende hit van Laurens (aka ‘De Verlosser’) die hieraan ten grondslag lag was één van de weinige lichtpuntjes van de middag.

De vijfde en zesde slagbeurt van Pioneers leverde negen honkslagen en acht punten op. De twee homeruns die De Souza tegen kreeg in de vijfde, werden nog wel terugbetaald met evenzoveel keer geraakt werper door Papibon in de zesde inning. Geen echte straf omdat beide geraakte heren daarna konden scoren, maar ook niet omdat de snelheid van de mislukte curves te laag was om ook maar ’n blauwe plek te veroorzaken.

De akelig goede zesde slagbeurt van de Pioniers werd nog opgevrolijkt door het optreden van de eerder genoemde HCAW-veteraan in Hoofddorpse dienst. Wederom als lead-off zorgde hij voor de eerste strike-out van Papibon, met een pop fly in de handschoen van Keet werd hij voor de tweede keer in dezelfde inning uitgemaakt. Een unieke, en wat de PC betreft Beerwaardige, prestatie. De zevende slagbeurt van de Reserve Reserves leverde nog het vierde dubbelspel van de middag op, waarna Frank. K. snel de wedstrijd besloot met ’n vang 9. Net op tijd om de laatste paar innings van Pioniers – Spart/Feyenoord mee te pikken.