Rentree Koenen valt in het water

Amsterdam, zondag 2 mei 2010 – Wat de weergoden zondagochtend al voorspeld hadden werd zondagmiddag in Apeldoorn een feit. Na bijna een handvol innings (vier en een beetje dus) moest de wedstrijd vanwege de hevige regenval gestaakt worden.

Net toen de Reserve Reserves op het punt stonden de slordig opgelopen achterstand (2-1) goed te maken, werden de hemelsluizen open gezet. De verplichte 30 minuten wachttijd werden uitgezeten, waarna de heren in blauw hun rondje langs het veld deden. Op dat moment was de zandbak al veranderd in een modderpoel waardoor maar één conclusie overbleef: aflasten!

Ondanks de vroege aftocht is er een aantal hoogtepunten te melden. Als eerste de bollen die zelfs zonder Mama Calis prima in orde waren. De spekpannenkoeken waren zelfs nog warm toen ze geserveerd werden! De fruitsalade en de brownies waren eveneens van bijzonder hoge kwaliteit. De kans is dan ook weer groot dat op de inhaaldag Erik C. weer voor de bollen mag opdraaien.

Het volgende hoogtepunt is de ontdekking van de vaderlijke eigenschappen van de Bussumers. Normaal wordt er tijdens een wedstrijd nogal zinloos gevloekt en getierd, vandaag echter werd daar pedagogisch-didactisch verantwoord mee omgesprongen, ook door de niet-vaders. Als de kinderen Koenen en Fokker de heftige teksten niet goed verstonden zat er altijd wel een Reserve Reserve in de buurt die uitleg kon geven, vaak geholpen door handgebaren en het aanwijzen van de betreffende lichaamsdelen. Bij het foutloos herhalen van de teksten werden de kids beloond met een van de in overvloede aanwezige brownies. Verrassend genoeg bleken ook de kinderen van Koenen Sr. bijzonder pienter, waardoor ook bij hen de suikerspiegel tot vanavond elf uur zal bijdragen aan een gezellige huiselijke sfeer.

De rentree van Koenen Sr. als actief speler viel met het aflassen van de wedstrijd officeel in het water. Officieus rekenen we het echter mee als hoogtepunt. Met twee keer vier wijd heeft hij in ieder geval wel weer wat ballen gezien, en ook achter de plaat zag het er zo slecht nog niet uit. Als hij het thuis wél droog houdt, dan zullen we misschien nog wel wat plezier beleven aan de Nederlandse broer van ster-kortestop Jariño. De uitwedstrijden in en om 010 hadden niet beter gepland kunnen worden.