Zonder Toppers blijkt ook Schiedam te sterk

Amstelveen, 26 mei 2010 – Omdat de PC, en typer van dit stukje, direct na de verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag het land uit pure ellende is ontvlucht, heeft het verslag van de wedstrijd op zich moeten laten wachten. Daarbij komt dat de wedstrijd weinig aanknopingspunten gaf voor leuke kwinkslagen. Hierbij dan ook de welgemeende excuses, voor het stukje, maar zeker ook voor de prestatie van de Reserve Reserves van afgelopen weekend.

Zonder de nummers 1, 2 en 3 van het slaggemiddeldeklassement hadden de Bussumers aanvallend weinig in te brengen tegen de niet al te bijzonder werpende Schiedamnese werper. Met de komst van Laurens ‘De Verlosser’ lijken ook de knuppels meegekomen te zijn uit de Hoofdklasse Hout. Slechts zes honkslagen, waarvan er drie niet eens de rand van het gravel haalde, konden voor de HCAW-ers opgetekend worden.

Het hoogtepunt van het weekend werd voor een aantal HCAW-ers dan ook al op vrijdagavond behaald. Een potje ballen in de rustige honkbalvallei bleek vervolgens een te grote overstap na een avondje hossen met de Toppers in een uitverkochte Arena.

Verder moeten er maar niet al teveel woorden worden vuil gemaakt aan de wanprestatie van de Bussumers. De Schiedammenaren wisten door efficiënt omspringen met de kansen zes keer te scoren uit slechts acht honkslagen. De Bussumers wisten met twee hits minder slechts twee keer te scoren. Treurnis.

De beste prestaties werden uiteindelijk geleverd door de batboys en het kroost van vliegtuigbouwer Fokker. Enkel en alleen door hun aanwezigheid werden de krachttermen slechts binnensmonds gepreveld, en werden de helmen niet door de dug-out gegooid. Naast deze uitzonderlijke prestatie dienen ook de Gastspelers geroemd te worden. Ze hebben zich naadloos weten aan te passen aan het niveau waardoor het ‘Gastspelersslaggemiddelde’ weer op een acceptabel niveau is terecht gekomen.


Vliegtuigbouwer met nakomelingen