Ronald de Jong – #1 in Hall of Fame

Amsterdam, 16 juli 2010 – Het zwarte gat dat zomerstop heet is begonnen. De PC slaat zich er doorheen door af en toe het Derde Honk te bezoeken op de Haarlemse Honkbalweek. Daar loopt deze week weer zoveel Reserve Reserve historie rond dat het plan van een echte Hall of Fame nu echt is opgepakt.

Honkbal is een sport van statistieken. Één blik op de ‘life time’ statistieken maakte een hoop duidelijk. De eerste oud-speler die een plek in de Hall of Fame heeft bemachtigd is Ronald de Jong.

In zijn 9 seizoenen als Reserve Reserve kwam hij tot de meeste runs(R), hits(H), totaal aantal honken(TB), tweehonkslagen(2B), homeruns(HR), binnen geslagen punten (RBI), vier wijd (BB) en opofferingsslagen (SF) en geraakt werper (HBP). Bijzonder is dat hij er ook gemiddeld bovenuit steekt, met het hoogste slaggemiddelde(SLG), op het honk gemiddelde (OBP), en slugging gemiddelde (SLG).

In de Hall of Fame op deze site zijn de complete statistieken terug te vinden. Stem hiernaast op de tweede oud-Reserve Reserve die een plaats verdient in de Hall of Fame. (stemmen is niet meer mogelijk)