Het kan misten, het kan dooien

Amsterdam, 8 september 2010 – Een paar dagen later dan u van ons gewend bent hier dan toch een teken van leven op de website van de Reserve Reserves. Het ziet er naar uit dat de Bussumers dit weekend het kampioenschap verspeeld hebben, en het viel de PC, tevens webmeester zwaar dit aan het web toe te vertrouwen. Hierbij de welgemeende excuses.

De wedstrijd van vrijdagavond werd met 9-2 nog redelijk eenvoudig gewonnen van de Ooievaars uit Den Haag. Uitblinker van de avond was weer ‘ns De Souza die weer acht innings zo goed als ongenaakbaar was. Papibon maakte indruk door de laatste inning met twee keer drie slag net zo ongenaakbaar te zijn.

Met een uitgedunde selectie omdat Jur K. per sé op een speeldag in het huwelijk wilde treden kwamen de Bussumers geen moment echt in gevaar. Op de juiste momenten werden de HCAW-ers ook nog ‘ns geholpen door de lage lichtmasten, en Haagse buitenvelders die in de mist onder niet van boven en links niet van rechts konden onderscheiden. De 9-2 eindstand was daardoor weliswaar wat geflateerd, maar niet meer dan terecht.

Reserve Reserves verprutsen het zonder ‘Amsterdam’
Op zaterdag kon de volgende stap gezet worden op weg naar een nieuw kampioenschap. Met Joey ‘No Hitter’ Eijpe in de gelederen, en alle toppers van de slagploeg aan boord leek er vooraf geen vuiltje aan de lucht. Voor deze ene keer werd ‘Amsterdam’ (dit seizoen al gereduceerd tot alleen Papibon & de PC) dan ook een dagje rust gegund. Helaas. De Bussumers gingen met 6-5 onderuit en hebben het dus niet meer in eigen hand. De Amsterdammers kunnen dus duidelijk niet gemist worden. Toen dit verschrikkelijke bericht de Amsterdammers bereikte hebben ze het vervolgens op een ongelooflijk zuipen gezet. Het feest waar beide heren zich op dat moment bevonden (voor de rust?) leende zich daar uitstekend voor. Om dit trieste relaas toch te eindigen met een vrolijke noot, hieronder een tekst die op dit Amsterdamse feestje gespot werd, en voor een groot aantal Reserve Reserves op zaterdag op ging.