Reserve Reserves strijdend de winterstop in

Amsterdam, 20 september 2010 – Enigszins teleurgesteld en met alleen de eer op het spel speelden de Reserve Reserves van HCAW afgelopen weekend de laatste competitie wedstrijd. De kersverse Eerste Klasse B kampioen JEKA kwam op bezoek om ritme op te doen voor de play offs. In een heerlijk najaars zonnetje kregen de heren uit Bussum voor het derde weekend achtereen klop. Deze keer respectabel, het werd 3-4.

Omdat er geen competitie spanning meer was moesten de Reserve Reserves terug naar de kern, naar de reden waarom ze ieder weekend vrouw en kinderen ontvluchten: een lekker potje honkballen, bij voorkeur in de zon. Zo gezegd zo gedaan, zelfs de weergoden waren van goede zin.

Het werd een degelijk pitchersduel waarin De Souza weer eens kon bewijzen hoe dominerend hij kan zijn. Slechts één slechte inning, waarin de kop van de slaglijst van JEKA ook nog een beetje geholpen werd door een foutje in het Bussumse veld, leverde de vier punten op die aan het eind van de rit twee punten te veel bleken. Aan de andere kant wisselde de heuvelbemanning zo’n beetje om de inning, maar op geen van de werpers wisten de Bussumers vat te krijgen.

Seb, Tom, Keet, Joey en Remco waren allen goed voor één honkslag, de rest bleef zaterdag op nul hangen. Tom z’n hit was wederom discutabel, maar toen de derde honkman uiteindelijk toch besloot de bal alleen maar aan te raken en niet te vangen, streek de official scoorder met z’n hand over het hart, en beloonde het klapje met een hit. De andere hits waren wel helemaal op eigen kracht, al moest er bij Keet wel weer een bijzonder druivenroute aan te pas komen. De meest vieze hit kwam op naam van Remco die met twee nullen met een ploppertje twee punten wist binnen te slaan. Joey “No Hitter” Eijpe bewees dat een bijnaam niet altijd even gelukkig gekozen is en eindigde als gastspeler met 1 uit 2 in de wedstrijd en 3 uit 6 voor het hele seizoen op een verdienstelijke .500.

Opvallend was verder het luidruchtige optreden van een Haarlemse toerist die zo’n beetje de halve wedstrijd in het buitenveld voor de nodige afleiding zorgde. Door goed positiespel van de GGL werd gelukkig voorkomen dat hij ook daadwerkelijk bij het spel betrokken raakte. Het is maar de vraag of dat ook volgend jaar weer gaat lukken.