Slumpverklaring: Jayson Dean

Amsterdam, 13 januari 2011 – De vetste slump van 2010 verdiende een verklaring, maar lang bleef iedereen gissen naar de echte oorzaak. Een paar maanden nadat de laatste bal van seizoen 2010 is gegooid wordt het mysterie alsnog opgelost.

Met een slaggemiddelde van .355 deed Maarten voor de stop aardig mee met ‘de mannen’. De laatste maanden leek het echter nergens meer op. Terug kijkend op die periode kun je eigenlijk alleen maar blij zijn dat er niemand blijvend geknakt is geraakt. Een slaggemiddelde onder de .100 (eenennegentig) is zelden vertoond op de Bussumse velden. Zelfs de half blinde en manke werpers die de Reserve Reserves soms noodgedwongen het slagperk in moeten jagen hebben dit nog nooit ‘gepresteerd’.

Begin 2011 blijkt dat Maarten in die periode compleet uitgeput aan de wedstrijden begon. Al het kruit was verschoten, de koek was op, de pijp was leeg.  De nachtelijke activiteiten eiste z’n tol, en punten, vooral punten. Het gaat misschien te ver om Maarten de schuld te geven van het mislopen van het kampioenschap, maar zijn inbreng hielp ook niet echt. In het voetbal zie je soms dat ploegen, als er iemand uitgestuurd is, opveren door het ondertal. Misschien moeten we in de toekomst in dit soort gevallen dan ook maar overwegen met acht man de wedstrijd aan te vangen.

Wij, de rest van de Reserve Reserves, hebben achteraf gezien, dit offer graag gebracht. Geen kampioenschap, maar wel weer een kleine koter in de honkbalfamilie: Jayson Dean! Daarom dan ook: GEFELICITEERD!!!!!

Omdat de meeste Reserve Reserves inmiddels weten dat niet alleen het creëren, maar het resultaat zelf ook de nodige nachtrust kost, gaan we ervan uit dat Maarten in seizoen 2011 pas na de zomerstop weer boven de .100 uit zal komen.