Vergeten pitcher achteraf cruciaal

Rosmalen, 3 April 2010 – Het was zaterdag al niet best, maar zondag hadden we eigenlijk iets anders moeten plannen.

Het toernooi in Rosmalen loopt dus anders dan verwacht. Achteraf gezien hadden de heren Reserve Reserves toch die pitcher moeten ophalen. De toernooi-leiding had het kennelijk al zien aankomen, maar de koppige Bussumers dachten het wel met de tuinierende Braziliaan Jarino af te kunnen. De wedstrijd om de finale te halen werd dus glansrijk verloren.

De nederlaag van zaterdag was nog tactisch. Accountant Fokker had berekend dat de verliespunten de Reserve Reserves in stelling zou brengen voor een soepele weg naar de finale. Alleen hobbeltje Survivers moest nog maar genomen worden. Vijfentwintig honkslagen later wisten we beter. Het tactische voorstel om dan maar expres het uur vol te maken, zodat de begin stand ook als eindstand in de boeken zou komen, werd anoniem weggestemd.

De Amsterdamse PC kon er achter de plaat weinig aan doen. Elk nadeel heb z’n voordeel moet ie gedacht hebben. Als ze op de knuppel komen, komen ze in ieder geval niet op je arm, been, nek of andere lichaamsdelen die al bont en blauw zijn van een middagje ijshockeykeeper spelen met voormalig gastspeler Maarten.

We zijn in ieder geval blij dat we onze eerste tegenstander uit de competitie een goed gevoel hebben kunnen geven.