3…2…1…KAMPIOENEN!!

Hilversum, 23 september 2011. Donderdagavond 22 september 2011 moest het gaan gebeuren. Het kampioenschap moest worden binnen gehaald. Zoals al eerder aangegeven zouden wij dit jaar kampioen moeten worden tegen de “groten”. Afgelopen zaterdag mocht het nog niet lukken bij Mokum, zondag werd met vakkundig Catenaccio honkbal “kleintje” Zuidvogels verslagen en moest het allemaal gaan gebeuren tegen de Pionieren uit Hoofddorp (de nummer 3 uit de stand). Het geschiedde met 8-2, maar zo eenvoudig als de uitslag doet vermoeden was het allerminst.

Na de scherpe BP (Lou zo hard gooit die werper straks niet) bleek nogmaals dat Reservereserves beschikken over een topcoach. Een weergaloze op stats (hoe zo niet belangrijk?) gebaseerde opstelling was in de dug-out opgeplakt. Opstelling vs Pioneers 22/9/2011 Zowel Gagarin als de GKL waren tegelijk aanwezig wat voor de vreemde situatie zorgde dat laatstgenoemde als clean-up hitter werd neergezet. De nieuwe stat ratio RBI’s per PA bleek hiervoor doorslaggevend. Het was nu al een gekke wedstrijd. Zeker ook omdat ex-coachie coachie voor het eerst dit jaar in pak, honkbalpak, op het veld verscheen.

In de eerste inning werd meteen afstand genomen door de Reservereserves. Met alle honken bezet en nul uit mocht de GKL de punten binnen gaan slaan. Een rolletje naar de kortestop met een foutje erbij zorgde voor 2 punten waaraan later in de inning nog een punt kon worden toegevoegd. Helaas door wat slordigheden in het veld moest de verdediging van de Reservereserves in het gelijkmakende deel van de inning 2 punten toestaan en was het direct weer spannend.

Feitelijk kan meteen worden doorgestapt naar de 7de inning omdat er weinig in aanvallend opzicht te bespeuren was. De verdediging zat goed dicht onder leiding van Da Souza, die ook een paar “jams” prachtig uitkwam met goed getimede K’s. Ook de magistrale vangfout van de GKL (red: de bal was hééééél hoog, hééééél ver en er was hééééél weinig licht) kon Da Souza niet deren.

Toch nog even terug naar de 6de inning want daar werd feitelijk de wedstrijd beslist. In die inning werd de tot dan toe subliem spelende derde honkman van Pioneers Lars K. (a.k.a. El Plofo) gewisseld. Een onbegrijpelijke wissel want Plofo was verantwoordelijk voor de 2 RBI’s van Pioneers en een stuk of 10 nullen in het veld. Zijn vervanger bleek een stuk eenvoudiger om te passeren op het derde honk.

Dan toch naar de 7e inning. SuperSeb begon deze slagbeurt met de hoogste bal van de wedstrijd (op die bal van de vangfout van de GKL na natuurlijk). Iedereen dacht dat deze bal er uit zou gaan, echter plofte deze in het hek. SuperSeb dacht dat de bal gevangen was en liep nonchalant tussen 2 en 3 maar na wat subtiele aanwijzingen uit de dug-out (LOPEN KRENG!!) kon hij toch veilig het derde honk bereiken. GKL deed vervolgens wat we van gewend zijn echter een keer zonder daarbij zelf uit te gaan en sloeg SuperSeb binnen met een honkslag. Met een 4-2 stand op het scorebord werd de 8ste inning aangevangen.

De 8ste inning bleek een kraker. De Reservereserves kwamen niet tot scoren. Pioneers maakt het echter zeer spannend. Eerlijk gezegd heb ik geen idee meer hoe ze op de honken waren gekomen maar opeens waren alle honken bezet met slechts 1 uit. Met een 4-2 stand betekende een hit waarschijnlijk een gelijke stand. Alle Reservesreserves werden aan dek geroepen. Het was duidelijk dat iemand zou moeten opstaan om deze bedreiging te gaan bezweren. Wie anders dan Da Souza kon dit zijn. Met 2 fantastische strike-outs bezegelde hij het lot van deze inning en feitelijk daarmee de wedstrijd.

Da Souza in actie

In de 9e inning konden de Reservereserves nog 4 maal scoren waardoor de uiteindelijke eindstand van 8-2 op het scorebord kwam. In de gelijkmakende 9 mocht Pioneers nog eenmaal op de honken komen maar verder liet Da Souza het niet komen. Met een symbolische 1 naar 3 werd de laatste nul van de wedstrijd gemaakt en kon rondom Da Souza het stapeltje worden gevormd: KAMPIOENEN!!

Na mooie woorden van de duidelijk geëmotioneerde voorzitter van HCAW was het tijd voor de champagne. Het kwaliteitsverschil kwam tot uiting doordat de flesjes verzorgd door ex-coachie coachie (plastic dop) werden gebruikt om de GGL te besproeien (hij blijkt toch nog te kunnen rennen!) terwijl de flesjes verzorgd door de voorzitter (echt kurk!) werden gebruikt voor het vullen van de fluutjes!

ReserveReserves Champagne

Mooie wedstrijd, mooi seizoen en een weergaloze Da Souza. Zondag aanstaande wachten de Ooievaars uit Kijkduin voor de best-of-three die zal beslissen wie zich algemeen kampioen breedtesport van Nederland mag noemen.

Uw nederige GKL

Disclaimer: mochten er wat details missen in dit verslag, komt dat omdat ik de helft van de wedstrijd niet heb kunnen zien vanuit het linksveld (mag het licht aan?!)

5 reacties

  1. GEFELICITEERD!!!!! Ik ben blij om te zien dat de souza die 115000 innings per jaar ook prima in zn eentje kan gooien! Nu nog even die Ooievaars pakken. Succes!

  2. Jammer, de eerste met 7-6 verloren, maar dat kunnen jullie thuis weer recht zetten. En dan nog een beslissingswedstrijd. Het veld van Meppel zal jullie graag ontvangen.

Reacties zijn gesloten.