Remmie jinxt E.R.A. De Souza

Amsterdam, 30 april 2012 – De tweede zege van het seizoen kwam niet in gevaar, maar de honkbalgoden willen duidelijk niet getergd worden. Net als in alle andere sporten barst het in honkbal van het bijgeloof, en dat zal voor de Reserve Reserves na vandaag niet minder zijn geworden.

De Souza nam een zeer comfortabele 2-20 voorsprong de gelijkmakende 7e inning in, toen Remmie vol enthousiasme begon met een grote schoonmaak van de riante dug-out. Eerst moesten de resterende Turkse broden en de overgebleven pastasalade van Ed de Kroket eraan geloven. De plastic bekertjes werden netjes opgeruimd, de pakken frisdrank geleegd en netjes in de vuilnisbak gedeponeerd, niets aan de hand. Maar toen ging de overijverige Remmie te ver. De knuppels werden alvast ingepakt! Noem het bijgeloof, noem het een ongeschreven regel, je doet het in ieder geval niet. Het resultaat was zes hits en vier punten van Olympia. 20-6. En bedankt.

Gelukkig werd er door de Reserve Reserves niet alleen aan het E.R.A. van De Souza gewerkt, maar lag de nadruk toch echt op het slag- en slugginggemiddelde. De 20 punten zijn niet aan komen waaien, er werden 21 hits voor geslagen. De tot dat moment voor het seizoen nog slaggemiddelde-loze Super Seb begon direct sterk in de eerste inning. Een hangende curve, gecalled door de GGL, werd genadeloos het park uitgeslagen. Hij nam Edgar mee die zichzelf op het honk had geleund.

Super Seb had daarna ook nog wel een aardige dag. De dinger werd aangevuld met drie singles én twee keer vier wijd waardoor hij op een onnavolgbaar slaggemiddelde van 1.000 uitkomt. Helaas voor hem betekent dit dat hij met hetzelfde probleem als de GKL te maken heeft: het stats-programa op deze site heeft moeite met geloven dat dit slaggemiddelde klopt, waardoor beide heren voorlopig even buiten de totalen worden gehouden.

Rikkie, de PC en Krijtje hadden ook een 1.000-dag. Krijtje had alle twee zijn hits in de 2e inning. En normaliter zou ik het hier hebben over de bom die via de bovenkant van het rechtsveldhek het veld verliet, maar de slagbeurt daarvoor leverde een veel unieker beeld op. Nadat hij met een hit Jariño over de thuisplaat had gebracht schoof hij slagman voor slagman langzaam door naar het derde honk. En toen gebeurde het. Een nogal wild gegooide worp hobbelde langs de catcher, en Keet besloot dat dit hét moment was om zelf naar de thuisplaat te hobbelen. De werper voelde zich daardoor gedwongen hetzelfde te doen waardoor er een spannende situatie dreigde te ontstaan. Vol overtuiging gooide Keet er vervolgens een sliding uit…. safe! De catcher was zo geschrokken dat hij vergat te gooien. Natuurlijk was er ook niemand die dit unieke beeld kon vastleggen, je verwacht zoiets gewoon niet. Daarom hieronder het bewijs dat er toch echt gegleden is.

De PC had ook een bijzondere dag. Geïnspireerd door het optreden van Gagarin twee weken geleden (5 uit 6) ging hij er ook een dagje lekker voor staan. De eerste twee hitjes waren niet al te mooi (lelijk), maar hij kreeg er steeds beter zicht op. Al was dat aan het begin van slagbeurt drie niet echt te merken. Een curvebal zorgde voor een roei in het luchtledige waardoor hij zelfs even met beide voetjes van de vloer, en met de knieën in het slagperk terecht kwam. Hij had direct de lachers op z’n hand. In Amerika betekent zo’n actie dat je er weinig kijk op hebt, maar toen de Olympiaanse Yank dezelfde bal nog een keer richting thuisplaat slingerde werd deze door de PC daadkrachtig de andere kant op geslagen voor hit nummer drie. De Yank snapte het niet meer, en moest het bijltje erbij neergooien. De Nederlandse Olympiaan die het mocht overnemen werd vervolgens ook nog twee keer verschalkt waardoor de PC eindigde met 5 uit 5, net iets beter dan 5 uit 6 dus.

Rikkie verving in de zesde inning Edgar die al twee hits verzameld had, en wist als Super Sub (niet te verwarren met Super Seb) ook twee striemende hits en daarmee een slaggemiddelde van 1.000 bij elkaar te harken. Ook VGM en No-No-Joe mochten twee hits noteren, maar het meest genoten hebben we toch wel van Ed de Kroket. Na zes innings in de anonimiteit geleefd te hebben (0 uit 2, 2x 4 wijd) haalde hij met drie honken bezet fiks uit. De tripple in het rechtsveld zorgde voor een mooie afsluiting van de wedstrijd, waarna Jopie met z’n tweede opofferingsslag van de wedstrijd de toegift verzorgde.

Het succes van de Bussumers was voor een belangrijk deel te danken aan de GGL die vorige week uitstekend scoutwerk heeft verricht. Met die kennis en gedisciplineerd slagwerk werd Olympia eenvoudig verslagen. We zijn dan ook benieuwd wat er volgende week als scouting rapport naast de line-up genoteerd wordt. Misschien steken we er nog wat van op.