Na regen komt zonneschijn, na zonneschijn regent het bommen

Amsterdam, 21 juli 2012 – Regen, afgelaste wedstrijden, met als gevolg inhaalwedstrijden en drukke doordeweekse programma’s, het is maar goed dat de zomer nu gaat beginnen. Traditiegetrouw doen honkballers in dit kikkerlandje, dus ook de Reserve Reserves, dat met een zomerstop. Vakantie dus! Gisteren werd de laatste pre-zomerstop wedstrijd tegen Herons nog even afgewerkt, en winnend afgesloten. Het werd 7-0.


De bollendienst van Ed de Kroket was fabuleus, het zonnetje scheen, de GKL was er niet, dus het was gezellig. Met De Kreis op de heuvel en de hekkensluiter van de Eerste Klasse A als tegenstander maakte de Bussumers zich aanvankelijk niet al teveel zorgen. De eerste slagman van Herons had daar hele andere gedachten bij en mikte de bal hard over de handschoen van Gagarin heen. Later in de dugout probeerde de PC zijn werper nog even te beschermen door de astronaut de gevleugelde uitspraak “If you can touch it, you can catch it…” in de schoenen te schuiven, maar papa Dammers was onvermurwbaar.

Gelukkig maakte het allemaal niet uit, want de tripple, dat was het geworden, werd op een heerlijke manier geneutraliseerd. De tweede slagman van de Heerhugowaarders dropte de bal in het rechtsveld voor wat hij dacht dat een opofferingsslag zou worden. VGM had daar hele andere gedachten over en wist niet alleen de bal te vangen, maar met een perfecte one-hopper binnen no-time ook de bal bij de PC te krijgen, die vervolgens eenvoudig de aanstormende honkloper kon uittikken om het dubbelspel compleet te maken. Stand 0-0.

De volgende slagman kreeg vier wijd, deze werd gevolgd door een honkslag, maar de volgende geel-zwarte werd met drie slag aan de kant gezet. Vanaf dat moment domineerde De Kreis. In zes innings wist hij 9 strike-outs te verzamelen, het bleef bij twee hits en hij gooide slechts twee keer vier wijd. Het befaamde Bussumse sun-delay maakte helaas een vroegtijdig einde aan z’n optreden, maar de win was binnen, nou ja, die kwam eigenlijk pas ná de sun-delay.

Bussumse-zomeravond-battersview a.k.a. sun-delay
De eerste vijf Bussumse slagbeurten waren namelijk puntloos gebleven, erger nog, de Herons werper van voor de zonnestop verliet de heuvel met een echte no-hitter. In de zesde inning mocht lead-off Edgar het spits afbijten en deed dat met een nuttige vier wijd. Gagarin, natuurlijk, bracht hem met een goed geplaatste oppo naar het derde honk. VGM sloeg de bal daarna hard in de dubbel, maar tegelijkertijd leverde deze no-rbi-no-hit wel een punt op. (Uit de leermethode hogeschool honkbal statistiek voor gevorderden). Stand 1-0.

Geheel onverwacht mocht De Souza na De Kreis de heuvel betreden. De DL beviel hem niet zo goed en hij wilde toch even testen waar hij nou eigenlijk stond. Nou dat was duidelijk. Op de heuvel, en als een huis! De pijn was weg, de snelheid terug en de spots werden geraakt. En de strike-outs waren ook terug van weggeweest. In drie innings wist hij er maar liefst 7 te produceren, tegenover slechte één keer vier wijd. En hits, tja, die waren er niet. Hubie is back, nog 6 te gaan!

Aanvallend was het tot dan toe nogal magertjes geweest, slechts één hit en één punt is Nederlands Kampioen onwaardig. Ook in de zevende inning hield het nog niet echt over. Het is dat Rikkie (van de familie Kalies) al een tijdje red hot is want hij wist met een goed geplaatste hit door het midden, die hij op schouderhoogte uit de lucht wist te plukken, Super Seb binnen te slaan en daarmee de voorsprong te verdubbelen. Stand 2-0.

In de achtste slagbeurt kwamen de Bussumers pas echt los, beter laat dan nooit. Het werd een spierballen vertoon van jewelste. VGM dajakkerde de bal eerst nog aan de foute kant van de lijn het veld uit, maar z’n volgende klap viel minstens net zo hard aan de goede kant. Zijn dubbel werd gevolgd door een striemende triple van NoNoJoe die niet alleen hard kan slaan, maar ook behoorlijke wielen blijkt te hebben. Super Seb vond die extra-basehits wel interessant en produceerde zelf toen ook maar een harde dubbel. Jopie bleef daarna nog even bescheiden en sloeg met zijn single Super Seb, het vijfde punt over de thuisplaat. De PC maakte het feest compleet door een bommetje over het linksveldhek te deponeren. Na het bestuderen van de beelden blijken de klachten van zijn medespelers dat hij te breed zou hebben gelopen ongegrond te zijn. “Dit is nou eenmaal wat er gebeurt als je een bal raakt en op datzelfde moment al weet dat je een homerun hebt geslagen”, aldus een hevig geëmotioneerde PC. Eindstand 7-0.

Kijk hier voor de stats en de boxscore