Halverwege! We maken de balans op

Amsterdam, 10 juni 2013 – De Reserve Reserves zijn alweer halverwege het seizoen 2013. Tijd om de balans op te maken.

Om te beginnen de stand in de competitie. In de eerste helft van 2012 wisten de Reserve Reserves 10 van de 11 wedstrijden in winst om te zetten. Verder was het tot dan toe een gekke competitie, iedereen won van iedereen, behalve dus van de Bussumers. Na de eerste 11 wedstrijden stonden de Reserve Reserves in 2012 dan ook fier bovenaan. Dit jaar is het anders, het kaf wordt al snel van het koren gescheiden, en hoewel er slechts twee keer verloren werd zijn er dit seizoen nog drie ploegen met minder verliespunten. Een voorlopige plek 3 omdat de Hawks nog niet halverwege zijn.

Teamprestaties
Je zou kunnen zeggen dat de Reserve Reserves het dit jaar iets minder doen dan vorig jaar. Een understatement, want als je de totalen van 2012 en 2013 onder elkaar zet geloof je haast niet dat je hier naar hetzelfde team zit te kijken!

Alleen het aantal keer vier wijd komt overeen, en o ja, net als vorig jaar werd alleen de PC één keer gepakt bij het stelen. De rest is allemaal véél slechter, waarbij het slaggemiddelde van .296, juist ja, onder de .300, wel het meest in het oog springt. Maar liefst .071 punten onder het gemiddelde van 2012. Het slugging gemiddelde is zelfs 0.77 punten gedaald. Maar wat wil je ook met slechts één homerun (van Jariño) versus de 7 dingers van vorig jaar.

Hieronder het vergelijk:
[table id=27 /]

Maar het is niet één en al kommer en kwel. Nog sterker, 5 van de 11 spelers die ook vorig jaar een knuppel in de hand namen presteerden in de eerste helft van het seizoen 2013 zelfs beter dan vorig jaar! Hieronder de ranglijst op basis van het eigen slaggemiddelde van vorig seizoen:
[table id=28 /]

MVP
Voordat we de gelikte statistieken-programmaatjes op deze site draaiden konden we wekelijks zien hoe de race om de MVP-titel zich ontwikkelde. Voor diegenen die deze fantastische stat gemist hebben, hieronder de ranglijst van de eerste helft 2013:

[table id=29 /]

Hieronder voor de échte cijfer-fetishisten de complete stats van de eerst 11 wedstrijden van 2012 én 2013. Veel plezier!

2013
[table id=26 /]

2012
[table id=25 /]

Eén reactie

  1. Mooi! Hebben jullie in de tweede helft nog een leuk doel om naar toe te werken.

Reacties zijn gesloten.