Reserve Reserves reserve kampioen

Amsterdam 11 oktober 2015 – We hebben het gisteren al even gemeld, maar de gifbeker moet leeg, dus hierbij dan het verslag van de verloren finale van de Hoofdklasse Aluminium. Hoofddorp III was in een spannende wedstrijd op het fantastische Pioniers complex met één punt verschil de bovenliggende partij. Het werd 3-4.

De middag was nog wel zo goed begonnen. De GGL had door een foutje in het competitieprogramma een weekje te vroeg z’n vakantie geboekt, maar de GKL a.k.a. de Toss-koning, was bereid gevonden de coaching-taken waar te nemen. De toss werd dus gewonnen, en er werd verrassend genoeg gekozen voor het thuisvoordeel.

De Souza mocht dus de eerste bal van de wedstrijd gooien en dat ging eigenlijk prima. De ballen die volgden waren helaas net iets minder scherp dan we van hem gewend zijn waardoor het na vier slagmensen en drie hits al 0-2 stond.  Daarna herpakte hij zich en domineerde hij de volgende vier innings.

In de gelijkmakende eerste slagbeurt werd gelijk een puntje teruggepakt. De Spijker wist na een mooie lead-off hit het tweedehonk te stelen en door een verre klap van Blade in het linksveld kon hij doorschuiven naar het derdehonk. Edgar pakte vier wijd en NoNoJoe leek de bal daarna even in de dubbel te slaan, maar door een goede hustle wist hij dat te voorkomen waardoor hij z’n eerste ribbie van de dag kon noteren. Stand 1-2.

In de volgende drie innings was voor beide teams de verdediging dominant. Gespreide hitjes van de PC en NoNoJoe leverden niets op, maar ook leverde twee Bussumse veldfoutjes niet meer op dan samengeknepen billen en klamme handjes.

In de vijfde inning ging het gas erop bij de Reserve Reserves, maar vier hits op rij van Edgar, Blade, NoNoJoe en VGM leverde niet alleen twee punten op, maar ook de laatste twee nullen van de inning. De combinatie van hits, risicovol honklopen, onbezonnenheid en goede relays van Hoofddorp leverde weliswaar een voorsprong op, maar wel een met een zure en dure bijsmaak. Stand 3-2.

In de eerste helft van de zesde inning werd helaas meteen de voorsprong weer weggegeven. Drie hits en een fout 9-naar-3 die ná de fout pas héél erg lelijk werd zorgde voor het gelijkmakende punt. Het was ook een moment in de wedstrijd waar de druk van de finale bij sommige mensen wat kwam bovendrijven. Na wat geschreeuw, een bijna bench-clearing en een fatsoenlijk excuus kon er gelukkig weer verder gebald worden. De honken liepen weer vol met Hoofddorpers, maar Blade wist nipt de laatste nul van de inning te maken. Ook dat leverde weer zure gezichten op. Vooral bij de Pioniers deze keer omdat er niet gescoord werd, maar ook omdat de honkloper die zich richting het derdehonk begaf zich naar blesseerde. Stand 3-3.

Het was dus weer een wedstrijd. Maar om die wedstrijd te kunnen winnen moet je punten scoren, en dat was nou net wat de Reserve Reserves vergaten te doen. Hoofddorp daarentegen scoorde in de zevende inning na vier wijd, een gestolen honk en een hitje er nog één puntje bij en pakte daarmee de voorsprong. Stand 3-4.

De Schreeuw die het werpen van De Souza overnam wist het daarna netjes dicht te houden, maar er veranderde niets meer aan de stand Hoofddorp III is landskampioen Hoofdklasse Aluminium 2015. Daarmee zijn de Reserve Reserves dus reserve kampioen (titel met dank aan Feiko Drost a.ka. Kabouter Plop)

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

Goedpraten

Er moeste even wat gepraat worden om de spanning uit de lucht te halen