Reserve Reserves ook reserve kampioen 2016

Amsterdam, 8 oktober 2016 – Vandaag is het een week geleden dat de Reserve Reserves de finale verloren om het Nederlands Kampioenschap Wedstrijdsport. Een mooi seizoen kreeg daardoor een ander einde dan de Bussumers beoogd hadden. Nu moet de gifbeker nog leeg want deze wedstrijd verdient ook gewoon een stukje.

In een zonovergoten Rob Hoffmann Vallei mochten Wassenaar en de HCAW Reserve Reserves gaan uitmaken wie de beker en de medailles in ontvangst mochten nemen. Met een volle tribune met zowel Wassenaarders als Bussumers werd het een finale-waardige wedstrijd.

Bij de Reserve Reserves was De Schreeuw aangewezen om de groene slagploeg in bedwang te houden. De eerste drie innings lukte dat aardig en werd de nul gehouden. Zijn Cubaanse collega die voor Wassenaar de verdediging leidde matchte echter zijn prestatie waardoor het na drie innings nog steeds 0-0 was.

In de gelijkmakende vierde slagbeurt wisten de winnaars van de Eerste Klasse B als eerste toe te slaan. Vijf hits waren goed voor vier punten en een tussenstand van 0-4. Het was duidelijk dat de Bussumers geen makkelijke middag zouden beleven.

In de eerste helft van de vijfde slagbeurt toonde de Reserve Reserves de veerkracht die we van ze gewend zijn. Met twee man op de honken jankte De Kreis de bal namelijk over het midveldhek, goed voor drie punten en een tussenstand van 3-4.

Dat was dan ook meteen het laatste dat de Bussumse aanval kon uitrichten tegen de sterk gooiende Cubaan. In de innings die volgde sprokkelde de groene machine er nog wat puntjes bij waardoor de stand na de zevende inning 3-8 was.

De Hof deed er daarna nog alles aan om de Bussumers in de wedstrijd te houden want hij gooide drie keer drie slag in de achtste inning. Maar het kwaad was al geschiedt. Er kwamen geen Bussumse punten meer en Wassenaar was terecht de nieuwe Nederlands Kampioen.

Kijk hier voor de stats en de boxscore.

(Foto’s met dank aan Alfred Cop, meer foto’s kun je hier bestellen)