Reserve Reserves verslaan Herons en bereiken finale

Amsterdam, 7 oktober 2018 – Als het waar is wat ze zeggen over een slechte generale repetitie dan worden de Reserve Reserves volgende week zaterdag met twee vingers in de neus kampioen. Het matige niveau van de Reserve Reserves vandaag leverde daardoor wél een leuke wedstrijd op. Herons werd in een zonovergoten Vallei verslagen met 6-3.

Dat de heren niet uit Heerhugowaard waren gekomen om een Bussums feestje te vieren werd in de eerste inning al snel duidelijk. Vier wijd gevolgd door drie hits op rij zorgde meteen voor een 0-2 achterstand. De afgelopen seizoenen zorgvuldig opgebouwde bijnaam “Choke Nation” leek even weer helemaal eer aan gedaan te worden, maar juist het tegenovergestelde bleek waar.

In de gelijkmakende eerste slagbeurt werd de achterstand namelijk meteen weer ongedaan gemaakt, en meer. Na een valse start stonden er al snel twee nullen op het scorebord. Ja, echt, ze stonden er echt! Het scorebord was aan, met lichtjes en getalletjes en alles erop en eraan. Maar goed, twee nullen dus. NoNoJoe kwam maar weer ‘ns door met een hit en een paar ballen later stal hij twee en kon hij na de foute aangooi door naar drie. Blade en De Kreis sloegen vervolgens back-to-back doubles waardoor de stand gelijkgetrokken kon worden. Met De Kreis op het tweede honk haalde De Spijker nog een keer de trekker over en op zijn hit kon De Kreis het derde punt scoren. Stand 3-2. 

Een inning later werd de voorsprong verdubbeld toen De PC de inning opende met een lead-off single. Das Paul kreeg daarna een dwarrelbal op z’n been en met het eerste en tweede honk bezet legde Edgar een nette opofferingsstootslag neer. De Bully was daarna aan de beurt en deed wat ie moest doen. Zijn klap naar het rechtsveld was ver genoeg voor een opofferingsslag en een tussenstand van 4-2.

Na een moeizame eerste inning wist De Hof de Heerhugowaardse slagploeg aardig onder controle te houden. Alleen in de vierde inning kon na een infield hit en een foutje nog een keer gescoord worden. Stand 4-3.

Aanvallend zetten de Bussumers er lang niet veel tegenover. Het ging ze allemaal te langzaam en er werd weinig gedisciplineerd geslagen. De slagbeurten vlogen voorbij zonder dat er gescoord werd. Maar ook Herons kwam niet echt meer aan bod. De Hof maakte netjes de vijf innings vol voor de win waarna Montana ze er als een malloot in begon te pompen. Slechts één keer wist een Heron de knuppel op het juiste moment op de juiste plek en met de juiste snelheid in de slagzone te krijgen. Die hit vloog dan ook meteen hard over De Spijker in het linksveld heen, maar verder waren het vooral de acht strike-outs die het optreden van Montana bijzonder maakte.

Maar niet alleen die strike-outs waren bijzonder, want in de zevende inning maakte de Bussumers ook een MLB-waardig dubbelspel. Nadat na vier keer drie slag Montana ook een keer vier wijd gooide sloeg de volgende slagman de bal in het gat tussen de derdehonkman en de korte stop. Edgar, de korte stop, wist de bal vervolgens niet alleen op  miraculeuze wijze half duikend uit de lucht te grijpen, maar hij kreeg ‘m ook nog snel naar Elsje die op het tweede honk stond en ‘m speerde naar het eerste honk waar NoNoJoe het eindpunt van het dubbelspel was. 

In de zevende inning opende Das Paul met een hit. Met een marge van slechts één punt moest de GBL iets bedenken en dat werd een hit-and-run. Edgar hitte de bal naar de derde honkman en Das Paul runde naar twee, maar dat het allemaal goed uitpakte was vooral te danken aan de tweede honkman die de aangooi van de derde honkman niet goed verwerkte. Een doorgeschoten bal later was het tweede en derde honk bezet en was er nog niemand uit. De Bully zag z’n kans schoon en kwam door met een hit waarop één keer gescoord kon worden. NoNoJoe wilde ook heel graag, maar sloeg ‘m bijna in een dubbelspel, maar omdat dat nét niet lukte had ie wel het zesde punt binnen geslagen. Uiteindelijk goed voor de eindstand 6-3.

De volgende innings kwamen de Bussumers niet meer in de problemen. En Montana eindigde de wedstrijd is stijl met een strike-out.

Kijk hier voor de box score en de stats.

Volgende week zaterdag volgt nu de finale tegen Schiedam, de winnaar in de 1ste Klasse B. Deze wedstrijd zal worden gespeeld bij Hoofddorp.