Reserve Reserves zijn Nederlands Kampioen Wedstrijdsport

Amsterdam, 13 oktober 2018 – Vandaag werd in Hoofddorp de finale gespeeld om het Nederlands Kampioenschap Wedstrijdsport. Schiedam, de kampioen uit de 1ste Klasse B, nam het op tegen de kampioen uit de 1ste Klasse A, de HCAW Reserve Reserves. Het was een ongelijke strijd en de Bussumers wonnen in 8 innings met 10-0.

Na twee verloren finales, waarvan de laatste op het veld van Hoofddorp, werd het voor de Reserve Reserves weer tijd voor een kampioenschap. Na de wisselingen in de selectie van afgelopen jaar was dat ook de afspraak die de Bussumers begin oktober 2017 met elkaar gemaakt hadden. We gaan ervoor, en er is maar één ding dat telt, en dat is het kampioenschap. Zo gezegd, zo gedaan.

De 1ste Klasse A bleef spannend tot het einde, maar daar waar de Bussumers in het verleden door het leven gingen als “CHOKE NATION” werd er dit jaar wél gewoon gewonnen toen het moest, zo ook in de finale.

De PC had voor de wedstrijd de toss gewonnen waardoor de Bussumers als thuisclub de wedstrijd konden starten. Met een ijzersterk gooiende Montana op de heuvel zat het met de verdediging wel goed, maar aanvallend wisten de Bussumers in de eerste inning ook al een belangrijke slag te slaan.

Ze begonnen nog wat twijfelend met twee strike-outs, maar daarna ging het gas erop. NoNoJoe pikte een hitje mee, Blade deed hem dat na en ook De Kreis sloeg er een waar het eerste punt op gescoord kon worden. Das Paul sloeg de volgende bal richting de korte stop, maar die werd niet goed verwerkt waardoor ook punt twee en drie gescoord kon worden. Stand 3-0.

De Bussumse voorsprong was binnen, maar ondanks het sterke optreden van Montana waren wat extra punten wel gewenst. Die kwamen uiteindelijk pas in de vijfde inning. Edgar was op het honk gekomen door wederom een foutje in het Schiedamse veld waarna De Bully de bal met een ongelooflijke moonshot de tuin uit sloeg. Stand 5-0.

Het Schiedamse verzet was met deze dreun wel zo’n beetje gebroken. En de volgende Bussumse slagbeurt bracht ook al weinig goeds voor de Zuid-Hollanders.

Das Paul opende met een hit en De PC leunde zich naar het eerste honk. Op een infield hit van Edgar konden de heren doorschuiven en omdat de aangooi naar het eerste honk niet alleen te laat was, maar ook erlangs ging, kon Das Paul het zesde punt binnen lopen. En toen kwam De Bully weer aan slag, en ja hoor, met nog een bom langs de goede kant van de foutpaal in het linksveld sloeg hij nog ‘ns drie punten binnen. Stand 9-0!

In de zevende inning bleven de knuppels aan beide kanten stil, maar in de achtste inning haalde de Bussumers nog één keer de trekker over voor het genadeschot. Elsje kwam op het eerste honk door vier wijd, maar sneuvelde op twee bij de velderskeus voor De Bully. En toen deed NoNoJoe wat ie het hele jaar al doet: hits slaan. Deze keer alleen onverwacht hard over de derde honkman. De linksvelder van Schiedam had een goeie wedstrijd gespeeld, maar deze bal kreeg hij niet op tijd terug het binnenveld in. De Bully kon helemaal vanaf het eerste honk het tiende punt scoren. Deze mercy-rule walk-off zorgde voor een mooi einde van een sterk seizoen. Eindstand 10-0! De Reserve Reserves zijn Nederlands Kampioen Wedstrijdsport 2018!

Kijk hier voor de box score en de stats.