Gem Montana basis voor solide win Reserve Reserves

Amsterdam, 23 juni 2019 – Afgelopen woensdag zorgde het noodweer er nog voor dat een confrontatie uitbleef, maar vandaag was er geen ontkomen meer aan. De Reserve Reserves en WSB maakte er weer een topduel van en de Bussumers gingen met de overwinning aan de haal. Het werd 1-3.

Op de heuvel bij de Apeldoorners stond als zo vaak weer Mark Bosman. Hij gooide de hele wedstrijd, had daar een kleine 150 pitches voor nodig, maar kreeg uiteindelijk té weinig steun van z’n aanval.

Dat kwam ook omdat Montana voor de Reserve Reserves een topwedstrijd stond te gooien én omdat De Hof de wedstrijd de laatste twee innings zeer solide op slot gooide.

Maar in de tweede inning kwam WSB eerst nog wel op voorsprong. Twee hits en vier wijd zorgde voor volle honken en een bal in de backstop zorgde voor de 1-0.

In de vierde inning zette de Bussumers daar wat tegenover. De Kreis dumpte een bal in het mid-rechtsveld voor een double. Een wilde worp later stond hij op drie. Elsje pakte vervolgens vier wijd en met het eerste en derde honk bezet was De PC aan de beurt. Een lange slagbeurt resulteerde in een klapje tussen de derde honkman en de pitcher. Genoeg om uit het dubbelspel te blijven én om het gelijkmakende punt over de thuisplaat te krijgen. Stand 1-1.

Een inning later was het Edgar die begon met een hit naar het rechtsveld. Noe Noe leek ‘m even in de dubbel te slaan, maar z’n wielen waren daar net iets te goed voor. Na een doorgeschoten bal stond Noe Noe in scoringspositie. Nadat de tweede nul was gevallen zorgde de volgende doorgeschoten bal ervoor dat Noe Noe op drie stond. De Bully was de volgende en hij maakte er een waar gevecht van, dat hij uiteindelijk glansrijk won omdat zijn liner tussen kort en drie goed was voor de eerste Bussumse voorsprong. Stand 1-2.

In de zevende inning werd daar nog één puntje aan toegevoegd. De Spijker opende met zijn tweede hit van de wedstrijd en Edgar volgde met zijn tweede hit. Op de klap van  Noe Noe naar de kortestop schoof De Spijker door naar drie en wéér werd het dubbelspel niet gemaakt. Met het eerste en derde honk bezet mocht De Bully de druk er weer opzetten, maar daar dachten de Apeldoorners anders over. Ze gingen liever voor Igor dus zette ze De Bully met opzettelijk vier wijd op het honk. Met alle honken bezet pakte Igor handig nog even een balletje aan de binnenkant op z’n elleboog. Stand 1-3.

Het enige dat er nu nog moest gebeuren is de boel dichthouden en dat deed De Hof dus voortreffelijk. Twee 1-2-3-innings en het was voorbij. De koppositie in de Topklasse is weer even veiliggesteld.

Kijk hier voor de box score en de stats.