Einde wedstrijd, einde seizoen, einde lijdensweg

Amsterdam, 25 september 2022 – De Reserve Reserves hebben het seizoen geheel in stijl afgesloten. Vanochtend om 10.00u moesten de Bussumers in Alkmaar al aan de bak, en het is daarna eigenlijk nooit meer goed gekomen. De batting practice werd geheel onterecht overgeslagen. Er werd in een verder ook verdedigend lelijke wedstrijd met 5-2 verloren van Alcmaria Victrix.

Na drie snelle nullen in de eerste Bussumse slagbeurt was het bij de eerste slagman van Alcmaria al raak. De eerste van drie officiële Bussumse fouten was gemaakt en door drie keer vier wijd en één goed getimede hit was het na de eerste inning al 3-0.

In de derde inning kwam daar door nog een Bussumse fout een puntje bij voor de Alkmaarders. Ondertussen was de tweede slagbeurt van de Reserve Reserves ook al 1-2-3 voorbijgegaan.

Maar ook zonder hulp van het Bussumse veld kon Alcmaria scoren. De twee hits, vier wijd en een velderskeus waren in de vierde inning goed voor de 5-0. Na dit enige verdiende punt dat GymBoy tegen kreeg greep de GKL keihard in en bracht de kersverse Nederlands kampioen El Salvador naar de heuvel.

Ondertussen zaten de Reserve Reserves nog rustig te wachten op hun eerste hit van de wedstrijd. Ook hier moest de GKL dus ingrijpen. Hij bracht The Producer aan het begin van de zesde inning en deze produceerde een inning later met een niet aangeraakte pop-up in het binnenveld de eerste Bussumse hit van de wedstrijd. Het hek leek even van de dam toen daarna ook SneakerFreak en De Spijker met hits doorkwamen, maar dit seizoen loopt het allemaal net even anders. Een zacht geslagen bal naar de werper zorgde voor een nul op thuis, maar op het foutje dat volgde bij de aangooi naar het eerste honk kon er toch nog gescoord worden. Een dubbelspel maakte daarna een eind aan de ambities van de Bussumers. Stand 5-1.

De achtste inning begon zoals we veel meer innings dit jaar hadden moeten beginnen. De Bully sloeg een harde double over de midvelder en De Hof bracht ‘m met een nuttige 6-naar-3 naar het derde honk. De PC pakte daarna nog een ribbie mee toen zijn hit langs de tweede honkman zeilde. Maar toen was het alweer gedaan. En omdat Alcmaria aanvallend op El Salvador en daarna op SneakerFreak ook niets meer presteerden bleef het 5-2. 

Einde wedstrijd, einde seizoen. Brand is erger, maar volgend jaar (moet het heel veel) beter.

Kijk hier voor de box score en de stats.

De laatste nul van de wedstrijd en dus van het seizoen.