Reserve Reserves nog ongeslagen sinds de zomerstop

Amsterdam, 25 augustus 2024 – Afgelopen vrijdag mochten de Reserve Reserves dan eindelijk weer beginnen aan ‘de tweede helft’ van het seizoen. In Amsterdam werd Boekaniers het eerste slachtoffer van een, voor de verandering, vrijwel compleet Bussums ensemble. In een ouderwets niet fraaie wedstrijd moesten de Amsterdammers er toch aan geloven. Het werd 4-6 voor de Gooische gasten.

De Reserve Reserves begonnen de wedstrijd waar ze voor de zomerstop gebleven waren. Aan slag met een 1-2-3-inning en verdedigend met een foutje waarna nog twee punten gescoord konden worden. Lekker hoor. Stand 2-0.

Ook de tweede Bussumse slagbeurt was 1-2-3 voorbij, maar in de derde inning had startend werper én tweede slagman GymBoy genoeg gezien. Nadat onze ACE door een foutje op het eerste honk was beland en Edgar na een lang afwezigheid z’n eerste hit wist te prikken sloeg Elsje het eerste punt binnen. Met twee honken bezet haalde Gymboy genadeloos, Stantoniaans bijna, uit en sloeg de bal linedrive ‘dead center’ (zeurpieten horen hier liever ‘left center’) de tuin uit. Stand 2-4.

In de gelijkmakende slagbeurt zat de tok van GymBoy waarschijnlijk nog een beetje in de weg want door een double en drie keer vier wijd moest hij toch nog een puntje toestaan. Stand 3-4.

Stoppen op je hoogtepunt dacht de GGL en wisselde GymBoy daarna voor De Hof die de resterende zes innings de boel dicht mocht proberen te houden. Dat ging tot de zevende inning goed, en had ook vast helemaal gelukt als een potentiële dubbelspelbal niet achter de rechtsvelder in plaats van in de handschoen van de machteloos springende tweedehonkman was beland. Stand 4-4. 

In de achtste inning konden beide ploegen geen potten breken, maar in de eerst helft van de negende inning werd het verschil gemaakt. De Spijker opende het feest met vier wijd, Arnold volgde met een hit, onze ACE legde een nuttig opofferingsstootslag neer en een doorgeschoten bal en een hit van The Producer later stonden de Bussumers twee punten voor. Stand 4-6.

Easy peasy was het alleen nog niet want ook Boekaniers opende hun negende slagbeurt met vier wijd en een hit. Een line-drive naar Elsje die vervolgens vliegensvlug de bal naar onze ACE wist te gooien zorgden voor een fraai V6-6-4 dubbelspel. Het eerste honk was nog bezet, maar er waren twee nullen en het grote gevaar was geweken. De Hof deed er een strik omheen door de slagman die al twee hits, een double en vier wijd had gehad uit te schakelen met drie slag. Ballgame. Eindstand 4-6.

Op het veld werd nog even geproost op de overwinning met de biertjes die de voormalig GKL spontaan kwam afgeven. Hét fotomoment van de wedstrijd. Proost!

Kijk hier voor de boxscore en de stats.