Reserve Reserves overtuigend de zomerstop in

Amsterdam, 7 juli 2024 – Na vijf verloren wedstrijden op rij sloten de Reserve Reserves afgelopen vrijdagavond in de Rob Hoffmann Vallei de eerste ‘helft’ van de competitie af met een mercy-rule-overwinning. Tegen Houten Dragons werd het 11-1.

In de reeks verlieswedstrijden ging het al steevast fout in de eerste inning. Dat de Dragons in de eerste inning niet wisten te scoren en het veld daarbij ook foutloos bleef was dus al een hele opsteker. Zeker toen er in de gelijkmakende slagbeurt wél meteen gescoord kon worden.

De Spijker begon met vier wijd en ook De Kreis kreeg een vrije loop. Op de hit van De Hof kon De Spijker scoren de De Kreis naar drie. Op de hit van De PC scoorde De Kreis de 2-0.

Ondertussen stond onze ACE ze er weer ouderwets goed in te gooien. Pas in de vijfde inning zorgde een single  gevolgd door een double voor het eerste, en later bleek enige, Houtense punt. Onze ACE werd na deze slagbeurt met de cijfers 7 keer drieslag, 2 keer vier wijd en 4 honkslagen tegen door de GGL vervangen door GymBoy.

Maar niet voordat de Bussumers dat ene puntje weer terug hadden gepakt in de vijfde gelijkmakende slagbeurt. Arnold fabriceerde dat puntje zelf door na een infield hit het tweede honk te stelen, op een ietwat mislukte hit-and-run van De PC naar drie te gaan en te scoren op een wilde worp. Stand 3-1.

Na drie snelle uiten in de zesde inning en twee snelle uiten in de zevende inning kwam GymBoy na twee hits en vier wijd plotseling toch in de problemen. De GGL herkende het gevaar en wisselde GymBoy voor de Reserve ACE die tot dat moment dienst deed als DH. De vlammengooier neutraliseerde het gevaar met een strike-out waardoor het 3-1 bleef.

Maar het was voor de Bussumers net iets té spannend geworden dus in de zevende en achtste slagbeurt ging het gas erop en werd de eindsprint naar de zomerstop ingezet.

De eerste vier punten kwamen in de zevende inning na hits van Arnold en De Hof, vier wijd van De PC en een vier wijd met RBI van Sweet Sixteen. De Reserve ACE deed aanvallend ook nog een duit in het zakje door een opofferingsslag te slaan en op de hit van De Spijker kon nog ‘ns twee keer gescoord worden. Stand 7-1.

In de achtste inning kwam The Producer op het eerste honk met vier wijd. Sweet Sixteen sloeg een hit en een foutje op een klapje van onze Reserve ACE zorgde voor volle honken. En het was wéér De Spijker die als een ware Ben Rice vanuit de lead-off-spot nog eens twee punten binnen sloeg met een double.

Montana zorgde vervolgens voor de kers op de taart door een hit te prikken over de tweede hoekman waar punt tien en elf op binnengelopen konden worden. Eindstand 11-1. Ballgame!

Na de zomerstop volgen er nog vier wedstrijden waarin de Bussumers kunnen laten zien dat ze beter zijn dan waar ze nu staan.

Kijk hier voor de box score en de stats.