Reserve Reserves blijven drie innings bij

Amsterdam, 30 juni 2024 – Het waren nog wel ‘ns spannende wedstrijden, en eerder dit jaar eindigde de thuiswedstrijd tegen Thamen nog in een gelijkspel, maar vandaag mochten de Reserve Reserves maar drie innings hopen. Daarna ging het hard, mercy-rule-hard. In zesenhalve inning werd het 11-1 voor de gastheren.

De GGL had weer één reserve Reserve Reserve weten op te trommelen en besloot deze Reserve ACE ook meteen op de heuvel te laten beginnen. Dat leek in de eerste inning al even mis te gaan, maar dankzij een vangbal van De Kreis, springend tegen het hek, en een te vroeg vertrekkende honkloper van twee bleef het die eerste slagbeurt nog 0-0.

In de slagbeurt daarna waren twee hits voldoende voor een eerste Kwakelse voorsprong. In de vierde inning zorgde een bom met één honk bezet en vier wijd met alle honken bezet voor de 4-0.

In de eerste helft van de vijfde inning sloeg De Spijker een hit en Arnold zette het binnenveld vast en liep daarop een infield hit. Een foutje later scoorde De Spijker het, wat later bleek, erepuntje. Stand 4-1.

Want op het gooien van De Hof in de vijfde en zesde inning hield Thamen zich niet in. Zeven hits, waaronder een homerun aangevuld met slordig Bussums veldspel resulteerde in een 11-1 tussenstand.

In de eerste helft van de zevende inning kwam de Reserve ACE nog met vier wijd op het honk en De Spijker leverde z’n tweede hit van de wedstrijd af, maar het was niet genoeg. Zoals te vaak dit seizoen worden honklopers niet geüpgraded naar punten. Het bleef dus 11-1.

Kijk hier voor de box score en de stats.