De Reserve Reserves zijn klaar

Amsterdam, 29 september 2024 – Als je wil weten waarom het meer dan twee weken geduurd heeft voordat dit stukkie er stond, dan moet je eerst dit stukkie even lezen. Als dat je verder niet interesseert kun je hier verder gaan. Op 14 september speelden de Reserve Reserves hun laatste wedstrijd van het seizoen 2024. Een plek in de middenmoot was al verzekerd, dus tegen Cromtigers ging het in Assendelft alleen nog maar over plezier maken. Eindstand: gelukt.

In aanloop naar deze laatste wedstrijd konden de heren hun wensen naar de GGL appen. Dat mocht niet in de groeps-app waardoor aan het eind van de rit totaal onduidelijk was wie wat bedacht had. Wel kun je je afvragen of we de eerste 17 wedstrijden van het seizoen wel in de goede opstelling hadden gespeeld want de fouten werden vooral gemaakt op ‘eigen’ posities.

In dit verslag zal ik dan ook zo min mogelijk stilstaan bij de wissels in het veld. De foto van de line-up, gemaakt aan het eind van de wedstrijd zegt genoeg lijkt me.

Op het gooien van GymBoy wisten de Cromtigers in de eerste twee innings drie hits te slaan en twee punten te scoren. Precies genoeg om na die twee innings weer op dezelfde hoogte te staan als de Bussumers.

In de eerste Gooische slagbeurt sloegen Edgar en onze ACE hits waar verder geen gevolgen aan zaten, maar in de tweede slagbeurt konden Elsje en De Kreis door foutjes het honk bereiken waardoor de hits van wederom Edgar en deze keer GymBoy wél twee punten opleverde. Stand 2-2.

Een inning later was het De PC die het spel opende met een double. Op het klapje van The Producer schoof hij door naar drie en op een bal in de backstop kon hij de 2-3 scoren.

Lang werd er niet genoten van de voorsprong want een hit, een gestolen honk en een fout later stond het alweer 3-3. De enige Reserve Reserve die deze slagbeurt wél had genoten was Elsje want hij mocht deze inning z’n pitchingdebut maken.

De vierde en vijfde inning mocht Edgar de Noord-Hollanders tegenhouden en dat ging buitengewoon goed. Ondertussen hadden de Bussumers in de vijfde inning wel weer een voorsprong gepakt door hits van De Spijker, Edgar en Arnold. Stand 3-5.

In de zesde inning maakte Cromtigers nog een puntje waarna de Bussumers in de achtste inning alle riemen losgooide. Hits van De PC en De Kreis werden aangevuld door een aantal keer schijn waardoor de stand na deze slagbeurt 4-8 was.

Helaas raakten na de riemen in de achtste inning ook de Bussumse wielen los en kon De PC na wat veldfoutjes de slagploeg van Cromtigers niet tegenhouden. Het resultaat was een ietwat teleurstellende 10-8 nederlaag.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.