HCAW3 krijgt honkballes

Wederopstanding komt net te laat

Het debuut van HCAW3 in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A is uitgelopen op een enorme deceptie voor de Bussumse reserve-reserves. Met 7-30 (dertig!) ging de eerste wedstrijd van het seizoen dik verloren en het ergste was, er werd nog niet eens zo slecht gespeeld.

Afgelopen zondag ontving promovendus HCAW3 in de eigen vallei het Driemteam van Kinheim voor de eerste wedstrijd van de competitie. Iedereen had er zin an, maar er moest natuurlijk eerst nog even worden gehonkbald. Om half een begon de Bussumse ploeg met bijbehorende plankenkoorts aan de warming-up en alles verliep naar wens. Het inlopen ging aardig, de BP verliep goed en de door Danny Wout meegebrachte Paasteitjes smaakten prima. Skipper Berrevoets las vol vertrouwen de line-up voor en er leek geen vuiltje aan de bewolkte lucht. Toen ook Kinheim 3 eenmaal was warmgedraaid kon de scheidsrechter zijn spreekwoordelijke fluit hanteren voor het beginsignaal.

In de eerste inning zette starter Paul Bus drie Haarlemse slagmannen met drieslag aan de kant en een inning later gooide Bus nog eens twee maal drieslag. Jammer genoeg moest hij wel toestaan dat de Haarlemse bezoekers door onder andere een daverende grand-slam homerun uitliepen naar 0-15. Ook de relief-werper Danny Wout kon het tij voor HCAW3 niet keren en aan closer Jarno Koenen zat afgelopen zondag niets Braziliaans. Routinematig gooide Koenen de laatste twee innings BP vanachter een hekje. Uiteindelijk bleef de teller staan op zes homeruns en dertig punten.

Aan slag kon de thuisploeg ook al geen potten breken. HCAW3 kreeg geen vat op het werpen van Ted Schopman, die in zes innings slechts zes hits hoefde te incasseren. Pas in de zevende inning zagen de toeschouwers iets van het beroemde Bussumse slaggeweld, maar ondanks de Pasen kwam de wederopstanding van HCAW3 te laat. Op het werpen van Willem “ik-tik-altijd-met-de-dunne-kant-van-mijn-knuppel-tegen-mijn-schoenen” Oosterhof, scoorden de Bussummers weliswaar nog zes punten, maar echt spannend werd het niet meer.

We zien uit naar de return op het badmintonpad; lekker klein veldje!

Tsjuus,

Helmut

P.S. Was het niet ex-coach en ex-pitcher Sander Fokker, die vorig seizoen telkens riep: “Als we promoveren spelen we elke week tegen een leuke tegenstander.” Nou, laten we het zo zeggen, Kinheim is inderdaad best een sympathieke ploeg, maar een shirt met uitslagen van alle leuke wedstrijden zit er dit seizoen vermoedelijk niet in…