Eerste zege HCAW3

Monty Python’s Flying Petrels

De eerste zege van HCAW3 in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A is een feit. Na de nipte nederlaag van een week eerder, herstelde de Bussumse ploeg zich knap en won de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Flying Petrels (6-10).

In fameuze buitenwijken van Purmerend ontspon zich afgelopen zondag een enerverend duel tussen twee ploegen die elkaar nauwelijks ontliepen. HCAW3 had de hele wedstrijd een kleine voorsprong, maar kwam nooit echt los en moest in de achtste inning zelfs toestaan dat de thuisploeg de stand gelijk trok (6-6). In de laatste slagbeurt was het de Bussumse playing coach Roy Berrevoets zelf, die het vonnis velde over de Purmerendse hoogvliegers. Hoewel hij volgens alle honkbalwetten opzettelijk vierwijd had moeten krijgen, bezorgde Berrevoets met een daverende tweehonkslag zijn ploeg het zevende en achtste punt. Nog een tweehonkslag van Niels Lam en een RBI-single van Jarno Koenen zorgden voor een geruststellende vier punten voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven door de Bussumse reserve-reserves. De Beer ging als aanmoedigingsprijs naar Tom Urbanus, die bijna zijn eerste honkslag sloeg. In navolging van Cris Jongsma smeert Tom volgende week de bij behorende wedstrijdbollen

Ondanks de wind en de regen was het aardig toeven op het gezellige veldje aan de Purmer. Vooral na de wedstrijd, toen twee schalen liflafjes de kleedkamer van HCAW3 werden binnengebracht, bleek de gastvrijheid en sportiviteit van de thuisploeg. Deze culinaire verrassing stemde ons nog vrolijker dan we al waren en de hartige hapjes pasten perfect bij de zoete smaak van de overwinning.

Op douchegebied scoorden de Petrels helaas een dikke onvoldoende. Slechts een van de drie douches gaf daadwerkelijk water en dat was zo heet dat je er ondanks de geringe straaldikte nauwelijks onder kon staan. Door het verstopte afvoerputje kon je wel weer lekker lang genieten van het weinige water. De uiteindelijke uitslag van de sanitairtest viel daarom nog enigszins mee en we noteren een sanitaircoƫfficiƫnt van 3,4. Daarmee gaat de club uit Purmerend na een uitwedstrijd fier aan de leiding.

Volgende week speelt HCAW3 thuis tegen het nog puntloze Herons, dat overigens nog geen wedstrijd speelde dit seizoen.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Ex-coach en ex-pitcher Sander Fokker, die in de winterstop ook nog even papa werd van een heuse key-stone, sloeg zijn eerste hit van het seizoen. Het leverde HCAW3 twee punten op en Sander Fokker een publiekswissel.