HCAW 3 legt het af tegen overmacht

Het was weer een drukte van belang afgelopen zondag op sportpark de toekomst voor de wedstrijd tussen Jong HCAW 3 en het nog ongeslagen (want nog geen wedstrijd gespeeld) Jong Herons. Jong Herons, afkomstig uit het gezellige brabantse dorpje heerhugowaard waar de wieg van Paul Bus stond, bleek met 18 spelers het JEKA van de tweede klasse A.

De dag zat weer vol verrassingen. Playing coach Berrevoets bleek teveel last van zijn rug te hebben en werd dus non-playing coach Berrevoets. Hoe die last aan zijn rug tot stand is gekomen laten we aan uw verbeelding over, maar ze is blond, heet Debbie (Debby?), leest Ludlum, en is 7 jaar jonger. Coach Berrevoets ontkende voor aanvang, maar beklonk de zaak door het betalen van de 5 euretti’s “nieuwe vriendin fee” na afloop van het enerverende duel.

Na met Jarno alle grassoorten doorgenomen te hebben, werd er op het met graancirkels in het rechtsveld gelardeerde en met engelands Ray-gras ingezaaide tweede veld van HCAW 3 begonnen met het infield-outfield. De enige dissonant was Danny “mijn blaas is best wel klein” Wout, die diezelfde blaas moest legen en dus moest rennen om de eerste bal van het hek weg te houden. Jong Herons kwam het beste uit de startblokken; binnen een paar innings keken de gooise jongetjes tegen een 1-6 achterstand aan. En dit ondanks het feit dat Appie V. niet op tijd bleek, want het dak van de hal heeft hij niet gehaald. Jong Herons liep vervolgens verder uit, en het leek er even op dat de wedstrijd in 7 innings beslist zou gaan worden. Maar…. HCAW 3 liet zich niet uit zijn lijden verlossen en scoorde voldoende punten om de wedstrijd nog spanning mee te geven.

Met name op het werpen van Perry “wij zien liever je zus” Hoetjes bleek HCAW 3 in staat om punten te scoren. Diverse honkenvol situaties resulteerden echter niet in voldoende punten, zodat de wedstrijdteller uiteindelijk stopte op 7-12 (eigenlijk 8-12…nog bedankt Paul). Jammer de Bammer. We willen graag nog melding maken van het feit dat de aanmoedigingsbeer die Tom vorige week ontving heeft gewerkt. Mede dankzij een nieuwe Tombat die onder meer een striemende homerun tegen het scorebord opleverde wist Tomba drie hits te produceren. De beer ging echter zijn neus voorbij; hoofdjurylid Rosa woog in de HCAW 3 Idols-competitie het vaker op het honk komen van Daco zwaarder, zodat die met de beer naar huis mocht.

Over twee weken Pirates. Zal mij benieuwen…..

Günther von Römertopf

O ja, tijdens de rondvraag bleek Jarno heugelijk nieuws te hebben; hij gaat op 8 oktober trouwen. Geen wonder dat hij tegenwoordig zo hard slaat; de druk is eraf……