HCAW3 verliest lichtwedstrijd

Mokum Hawks maakt onuitwisbare indruk

De eerste lichtwedstrijd van HCAW3 in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A resulteerde woensdagavond in de derde nederlaag (9-4) van de Bussummers dit seizoen. Non-playing coach Roy Berrevoets was duidelijk na afloop: Zij waren misschien beter, maar wij zeker niet slechter.

Na een rustpauze van bijna drie weken, mocht het vlaggenschip van HCAW gisterenavond eindelijk weer aan de bak. In het nieuwe stadion van Pirates, waar volgens de scheidsrechter een algeheel fotografeerverbod geldt, ontspon zich een aardig potje avondhonkbal. Ondanks de luide aanmoedigingen van de twee meegereisde supporters en een muis in de dug-out, die naar alle waarschijnlijkheid voor even zijn molen in oud-Amsterdam was ontvlucht, kon HCAW3 het helaas niet bolwerken tegen het sterk spelende Mokum Hawks.

De Amsterdamse heuveltroef Bart van Wissen – die elke inning een nieuwe pitch toevoegde aan zijn toch al rijke arsenaal – leidde zijn ploeg naar een volkomen terechte overwinning. Dat HCAW3 uiteindelijk zelfs een honkslag meer wist te produceren dan de Hawks, was slechts voer voor de statistici. (hè Tom?) Hoewel HCAW3 een enorme dosis bezieling aan de dag legde, bleek het surplus aan goochme van de Osdorpers doorslaggevend.

Jariño Koenen startte op de heuvel voor de Bussumse reserve-reserves. Met zijn hervonden Braziliaanse temperament hield hij de Amsterdamse slagploeg vier innings lang in bedwang. Pas in de vijfde inning, toen HCAW3 inmiddels een 0-2 voorsprong had genomen (brutaal) kreeg Koenen de eerste klappen om zijn oren. Vier opeenvolgende hits brachten de Hawks op een voorsprong, die zij de innings daarna tergend langzaam, maar pijnlijk zeker opvoerden tot 9-2.
Voor Pirates 3 ging Van Wissen juist steeds beter gooien. De Bussumse slagmensen zagen er nog wel goed uit, maar dat lag vooral aan de nieuwe bril van de Amsterdamse pitcher.

Ook op sanitairgebied deden de Amsterdammers goede zaken. De ruim opgezette en goed schoongehouden douches geven de gebruiker een gevoel van weelde. Hoewel de douchestraal waterig aanvoelt, nadert de temperatuur van het water de perfectie. Het ingenieus stukje techniek waarmee alle douches handsfree tegelijkertijd kunnen worden bediend, geeft het geheel nog wat extra cachet. Minpuntje van deze douchebediening is dat het noodzakelijk is een douchebob aan te wijzen. Ander verbeterpunt is het aantal douches (slechts 4) en de afstand tussen de douchekop en de gebruiker (het duurt wat lang voordat het water bij je is). Al met al noteren we een score van 8,3, waarmee Pirates de leiding in het klassement overneemt van Flying Petrels.

Aanstaande zondag speelt HCAW3 thuis tegen UVV. Met het oog op de naderende samenwerking met de club uit de Domstad, ligt een puntendeling het meest voor de hand.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Hersteld van pijnlijke neus-en oorperikelen maakte Joost Boschhuizen zijn rentree als invaller voor Daco Bogaard, die kramp in zijn spierpijn had gekregen. Joost maakte zich direct verdienstelijk met een RBI in de negende inning. Jozef is back, and now he’s pissed!