Eerste thuisoverwinning HCAW3

Toekomstige clubgenoten aan elkaar gewaagd

HCAW3 boekte afgelopen zondag zijn eerste thuisoverwinning in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A. In een prachtig voorjaarszonnetje speelden de Bussumse reserve-reserves vooral in defensief opzicht een prima wedstrijd. Playing coach Roy Berrevoets vond de uitslag (5-4) wel wat geflatteerd: Het had net zo goed 5-3 kunnen zijn.

Na opeenvolgende verliesbeurten tegen de Brabantse Herons en de Mokumse Hawks bleef HCAW3 tegen UVV deze keer wel aan de goede kant van de score. Onder aanvoering van een subliem gooiende Paul Bus bouwden de Bussumse sluggers in zes innings een geruststellende 5-1 voorsprong op. Deze voorsprong werd vervolgens in de negende inning volkomen terecht teruggebracht tot 5-4, zodat het publiek toch nog kon genieten van de spanning en de daaropvolgende ontlading die bij zo’n eerste thuisoverwinning hoort.

In de eerste inning gaf HCAW3 middels vier wijd en een pick-off langs het eerste honk UVV het eerste punt cadeau. Dat was ook wel het minste wat de Bussumse gastheren konden doen, want het blijven toch je toekomstige clubgenoten. De Utrechters grepen het presentje met beide handen en weigerden vervolgens om zelf ook maar iets te doen om meer punten te scoren. De meeste Domstedelingen hielden de knuppel in de nek en verwijtend kijken naar de scheidsrechter leek voor hen het hoogste haalbare. Op het werpen van Jariño Koenen scoorden de gasten in de achtste en negende inning weliswaar nog drie punten, maar UVV slaagde er niet in het gelijkmakende punt binnen te lopen. Met een verlossende snoekduik maakte catcher Joost Boschhuizen aan alle Utrechtse illusies een einde.

Als voorproefje op de aantaande fusie stond deze wedstrijd niet op zichzelf. Het samengaan van de twee oudste verenigingen van Nederland (Sparta en andere oude clubs niet meegerekend), wierp zijn schaduw ver vooruit. De innige omhelzing van HCAW3’s derdehonkman Jongsma en UVV’s kortestop Blèrik was daar een mooi voorbeeld van. Dat de UVV-er tijdens dit intieme moment stiekem de bal uit Jongsma’s handschoen ontfutselde en daarmee de scheids misleidde, was misschien niet sportief, maar wel vermakelijk. Daarna beloofde Blèrik ook nog plechtig de kop van de romp van Jongsma te rukken, maar dat had hij niet zo bedoeld. En toen Jongsma zijn excuses had aangeboden, gingen we vrolijk verder.

Na de wedstrijd stortte hoofdsponsor Van Joolen de winstpremie in de Europijp en kon er een klein overwinningsbiertje worden gedronken. Ondanks het mooie weer verliet beerwinnaar Tom Urbanus reeds spoedig het veld met de legendarische woorden: Gezelligheid kent geen Tom. Gelukkig kende gezelligheid wel een hoop anderen, zodat het nog lang goed toeven was in de Bussumse Baseball Valley.

Aanstaande zondag speelt HCAW3 uit tegen het altijd lastige Drachten. Dat wordt dus zowel op de heen- als op de terugreis de Mc Donalds in Joure. Het zal mij benieuwen wie er dit keer jarig is en er zijn eigen hamburger mag bakken.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Omdat we dat volgend jaar al doen, werden er na de wedstrijd geen shirtjes geruild.