HCAW 3 wint vierpuntenwedstrijd en speelt zich veilig

Trip down memory lane pakt goed uit voor Bussumers

Het was weer een mooie zondag in de tweede klasse A, een klasse waarin HCAW 3 ook volgend jaar vertegenwoordigd zal zijn. Degradatie werd reeds in de zesde wedstrijd van het seizoen afgewend. Voor HCAW 3 stond namelijk de verste uitwedstrijd, die bij Drachten, op het programma. In die goeie ouwe tijd, toen HCAW 3 nog in de derde klasse uitkwam, behoorden uitwedstrijden in deze regio tot de orde van de dag. Vandaar dat het bekende programma weer werd opgepakt waar het vorig jaar werd achtergelaten.

Start van dit programma is het bekende Mac-bezoek in Joure, tegenwoordig een rookvrij restaurant. Even leek het mis te gaan toen Cris zoek was, maar nadat Danny de auto van het kinderslotje had gedaan was er niets meer aan de hand. Geroutineerd werden de koffie en bevroren doughnuts weggewerkt, waarna de doorreis naar Drachten werd ingezet.

Het gaf een goed gevoel om na een jaar weer langs de basilicumvelden met die kenmerkende pijnbomen te rijden. Het blijft genieten van de cipressen en het wuivend koren, en men mag dan ook wel stellen dat de bijnaam “het Toscane van het Noorden” buitengewoon terecht is. Het was eigenlijk jammer dat we zo snel op de plaats van bestemming waren.

De wedstrijd zelf was in 1 inning gepiept. Nadat de stofwolken waren opgetrokken was na een half uur de stand 0-12 en mocht Drachten het aan slag proberen. Maar aangezien Paul Bus zijn gemeenste ballen had meegenomen bleef het bij proberen. Opvallende zaken: de nummers 1 en 2 in de slagstand hadden allebei 0 uit 3. Oorontsteking is goed voor de werparm, want Joost kegelde zijn tweede steler van het seizoen van het tweede honk en heeft nog geen gestolen honk toe hoeven te staan. Jeff sloeg na zijn derde slagbeurt maarliefst 3.000, en hij eindigde de middag samen met de andere rentreenist (Dennis) op 3 uit 5. Er zijn foto’s gemaakt, maar die worden op een daartoe geeigend moment pas openbaar gemaakt.

HCAW 3 sprokkelde nog wat puntjes bij elkaar, zodat met een voorsprong van 18-0 aan de gelijkmakende zevende slagbeurt van Drachten werd begonnen. Op de heuvel stond inmiddels onze Braziliaanse balkunstenaar, en hij zorgde er persoonlijk voor dat de herinnering aan vorig seizoen tot het laatste moment levend werd gehouden. Na twee snelle nullen en een foutje in het veld serveerde Jarno zijn traditionele homerun-speciaal die door de slagman van Drachten kundig over het daartoe bestemde hek werd gelegen…… Eindstand: 2-18.

Qua sanitairtest werd het een verassende middag. Flying Petrels, op hemelvaartsdag te gast in Drachten, blijkt er alles aan te willen doen om niet als laatste te eindigen in de douche-top 10. Om zeker te stellen dat Drachten ze niet voorbij ging in het voorlopige klassement, hadden de Purmerenders de sleutel van de kleedkamers maar mee genomen naar Noord-Holland. Kortom: Er werd in Drachten niet gedouched door HCAW3. Extra vervelend omdat ook op de terugweg de Mac in Joure bezocht moest worden. Maar dat gebeurde dan maar in de joggingbroek, en ze leefden nog lang en gelukkig.

Twee op rij gewonnen! Volgende week RCH. Het zal mij benieuwen.

Gunther von Romertopf