HCAW3 verliest zaterdagwedstrijd

Watermeloen maakt gemis aan wedstrijdbollen niet goed

In een rechtstreekse confrontatie met een van de belangrijkste titelkandidaten in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A, kon HCAW3 het afgelopen zaterdag niet bolwerken. De reserves van RCH waren met 14-4 een maatje te groot voor de reserve-reserves uit Bussum. Hoewel RCH 2 een puike pot speelde, was de vierde nederlaag van het seizoen overigens volledig toe te schrijven aan de hongerklap die HCAW3 kort na aanvang van de wedstrijd te verwerken kreeg.

Toen non-playing coach Berrevoets tijdens de warming-up routinematig de koppen telde, werd hij onaangenaam verrast door het ontbreken van een van zijn pupillen. Enig combineren en elimineren leerde dat het ging om Jeffry Hollak, het slagkanon van de Bussumse sluggers. Hollak, die als Beerwinnaar van vorige week de wedstrijdbollen zou verzorgen, bleek om onverklaarbare reden ziek thuis te zijn. Dat betekende een speler en 36 broodjes minder. Geen Yoki-drink en geen energieboost. Tel daarbij op het feit dat het voor de Bussumse zondagskinderen de eerste zaterdagwedstrijd was en de nederlaag was eigenlijk al bij voorbaat onvermijdelijk.

Een door Koen van Joolen meegebrachte watermeloen gaf HCAW3 nog net voldoende kracht om in de eerste slagbeurt een 0-3 voorsprong te nemen, maar een dure panna van diezelfde Koen van Joolen, bezorgde RCH 2 al in het gelijkmakende deel van diezelfde inning een definitieve voorsprong: 4-3. Het kleine veld van de Heemstedenaren ten spijt, slaagde HCAW3 er niet meer in de opgelopen achterstand goed te maken.

Bij RCH 2 was niet alleen het honkbal goed verzorgd, ook op sanitairgebied noteerde de thuisclub een hele dikke voldoende. De faciliteiten lieten zich nog het best vergelijken met een KinderĂ¼berrassung-surprise-ei; aan de buitenkant is niet te zien wat de binnenkant brengt. En die binnenkant bleek ten opzichte van de buitenkant zeer goed in orde. De douches stonden prettig, alhoewel de ietwat onconventionele opstelling (1 rechts, 2 links) de doucher tot keuzes dwingt (waar staan mijn vrienden?). De temperatuur van het water was perfect, de straaldikte redelijk en er heerste een goeie sfeer. Kortom, uitstekende douches om met een biertje in de hand de wedstrijd nog eens door te nemen. Eindcijfer: 7,7.

De Beer kon gelukkig niet worden uitgereikt, dus de broodjes staan ook volgende week weer op boodschappenlijst van Hollak. HCAW3 ontvangt dan Hoofddorp 3 en met een kleine portie extra wedstrijdbollen moeten de Bussummers in staat worden geacht er tegen deze Pioniers een echte wedstrijd van te maken.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Sander Fokker had afgelopen zaterdag een primeur door als eerste HCAW3-speler ooit op de fiets naar een uitwedstrijd te rijden. Omdat hij dit in z’n eentje deed, kostte het Fokker wel gewoon een eurootje voor de boetepot.