HCAW3 eet en wint

Bussumse jeugdopleiding werpt z’n vruchten af

Afgelopen zondag boekte HCAW3 zijn tweede thuisoverwinning in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A. Tegen het derde honkbalteam van de pioniers uit Hoofddorp trok HCAW3 aan het langste eind (9-8). Zowel uit als thuis hebben de Bussumse reserve-reserves nu twee overwinningen en twee nederlagen behaald. En daarmee toont het voormalige kampioensteam van de Bussumse club zich dit seizoen een heuse middenmoter.

Na de hongerklap van vorige week in Heemstede waren de spelers van HCAW3 voor de wedstrijd vooral geïnteresseerd in de door Jeffry Hollak gesmeerde broodjes. Vooral de combinatiebolletjes met kaas, ham, sla en tomaat vonden gretig aftrek. Maar ook de snij- en grilworst waren niet te versmaden. Zo maakte Hollak zijn afwezigheid van de week daarvoor ruimschoots goed.

Dat met volle maag spelen ook niet alles is, merkte HCAW3 direct in de eerste inning. De gasten uit het pittoreske dorpje onder de kerosinedamp van Schiphol namen brutaal een 0-1 voorsprong, die zij in het tweede bedrijf zelfs uitbouwden tot 0-3. Toen de Bussumse starter Matthijs “Sub Marine” Degeling echter doorkreeg dat hij de nullen beter niet aan zijn veld kon geven, kregen de slagmensen van Pioniers 3 het een stuk moeilijker. De uit de jeugdopleiding overgehevelde werper begon steeds vaker drieslag te gooien en dat kwam het Hoofddorpse slaggeweld niet ten goede. En dat terwijl Degeling een dag eerder voor HCAW2 al acht innings op de heuvel had gestaan, waardoor hij amper nog bovenhands kon gooien.
Na een stroef begin kwam de Bussumse slagmachine langzaam op gang. Via 3-3 in de 3e, 6-6 in de 6e en 8-8 in de 8e inning ontspon zich zowaar een spannend duel. Het negende Bussumse punt bleek uiteindelijk het winnende, in een wedstrijd die hier en daar nog werd opgeleukt door kolderieke beslissingen van een scheidsrechter die er al bij aanvang weinig zin in leek te hebben.

HCAW3 begon de strijd op volle oorlogssterkte. Playing coach Roy Berrevoets had de keuze uit maar liefst 15 man, die hij allemaal volgens een uniek roulatiesysteem op precies de juiste momenten speelminuten gaf. Meest opvallende wissel was Sander Fokker, de ex-coach en voormalige ex-pitcher die toch maar weer eens de heuvel beklom. Fokker gooide ze waar hij ze wilde en wist zo de lange mannen uit Hoofddorp de laatste drie innings aardig in toom te houden. Zo kaapte hij zelfs De Beer weg voor de neuzen van de slagkanonnen Niels Lam en Danny Wout (driepunten-homerun).

Volgende week gaat HCAW3 op bezoek bij Badhoevedorp. Dat klinkt met name op sanitairgebied toch weer veelbelovend.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Omdat we er zo veel zin in hebben, is de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Driemteam van Kinheim vervroegd naar zondag 18 juli. Voor de combiregeling zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar, maar de losse kaartverkoop start vanaf volgende week maandag.

[Red]

P.S.2 De overwinning werd opgedragen aan oud speler Danny “twee tosti” van den Broek de exact één jaar geleden op deze D-Day een fantastische BBQ gaf ter gelegendheid van zijn huwelijk.