Bussumse sluggers in linkerrijtje

HCAW3 doet goede zaken in strijd om Dorpcup

Met de gewonnen uitwedstrijd tegen het altijd lastige Badhoevedorp tilde HCAW3 het winstpercentage in de buitengewoon aantrekkelijke 2e Klasse A tot boven de 50%. In de stand bezetten de Bussumse reserve-reserves nu voor het eerst een plekje in het beroemde linkerrijtje.

Dorpelingen smaken HCAW3 goed dit seizoen. Na de winstpartij een week eerder tegen Hoofddorp behaalden de Bussummers afgelopen zondag tegen Badhoevedorp opnieuw een belangrijke zege in de strijd om de Dorpcup. De wedstrijd was spannender dan de uitslag (7-16) en de sfeer was goed, mede door de aanwezigheid van Eric Blom, die nog steeds hoopt zijn studie met een maand of drie te kunnen afronden.

Al in de eerste inning gaven de Bussumse bezoekers blijk van hun aanvallende aspiraties. De coach van de thuisploeg spaarde zijn beste werper Van Dongen voor het duel van aanstaande woensdag. HCAW3 spaarde vervangende starter niet. Met maar liefst zes punten maakten zij direct duidelijk dat een salonremise er die middag niet in zat. Ook in verdedigend opzicht zat het meteen goed. Starter Paul Bus wierp één perfecte inning en mocht gelijk plaatsmaken voor Sebastiaan Swerus. Na Matthijs Degeling was Swerus alweer de tweede pitcher dit seizoen die vanuit de veelgeprezen jeugdopleiding van HCAW zijn opwachting mocht maken in de C-selectie.

De vroege voorsprong ten spijt, verzuimde HCAW3 de klus in 7 innings te klaren. Rustig kabbelde de wedstrijd voort. Pas toen in de zevende inning Badhoevedorp terugkwam tot 7-9, greep playing-coach Berrevoets in. Hij dirigeerde gelegenheidscloser Koen van Joolen naar de heuvel, die de Badhoevedorpelingen in de resterende drie innings geen enkele honkslag meer toestond. In de negende slagbeurt lieten ook de inmiddels ingebrachte spelers uit het B-garnituur van Het Derde wat slaggeweld zien, waardoor er nog 7 punten aan het totaal konden worden toegevoegd. Opvallend waren de drie driehonkslagen; voor Tom Urbanus, Daco Bogaard en Demis Rosa moest de beademingsapparatuur er deze middag aan te pas komen. De slagprestaties van Berrevoets (5 uit 6) waren goed voor De Beer, maar doordat hij de A-selectie begeleidt op hun Europees avontuur smeert Demis Rosa woensdag de avondwedstrijdbollen.

Ondanks pogingen de sanitairwaarnemers met slinkse rondleidingen te beïnvloeden, doorstond Badhoevedorp de sanitairtest met verve. Hoewel gering in aantal (2) en door het gebrek aan licht haast niet te zien, waren de douches perfect. Superlatieven schieten tekort: Geweldig! Heerlijk! Beter dan thuis! De badstad van de bollenstreek deed zijn naam eer aan met een ketelhuis met liefst drie ketels, die zowel de straaldikte als de watertemperatuur gedurende het volledige doucheproces binnen de bandbreedte van perfecte wisten te houden. Voorwaar een felicitatie waard en een hoog eindcijfer: 8,9!

De volgende wedstrijd staat al weer gepland voor aanstaande woensdag. Dan speelt HCAW3 om 19.00u thuis tegen TIW uit Diemen, een dorpje onder de rook van Amsterdam. Met het oog op het duel van een paar dagen later tegen Flying Petrels, is het helaas niet mogelijk deze wedstrijd bij te wonen.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Playing-coach Roy Berrevoets speelde vrijdagavond mee met de A-selectie van HCAW in de thuiswedstrijd tegen Kinheim. Twee innings lang liet hij zijn honk niet los en in zijn eerste en enige slagbeurt produceerde hij een striemende hit, waardoor hij nu met een slaggemiddelde van 1.000 fier aan kop gaat in de Nederlandse Hoofdklasse.

P.S.2 Het is weer zover. Er komt weer een kind aan. De gerimpelde kleibinten van Fokker en Wout zijn nog nat achter de oren, of Tom Urbanus vond het al weer nodig om zijn zoontje Casper een broertje of zusje te geven. Maar toch, van harte gefeliciteerd!